ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Οι βροχές «έπνιξαν» την Κρήτη – Παραλίγο τραγωδία λόγω της κακοκαιρίας (pics)

Καιρός: Οι βροχές «έπνιξαν» την Κρήτη – Παραλίγο τραγωδία λόγω της κακοκαιρίας (pics)

Καιρός | Κακοκαιρία | Κρήτη: Σοβαρά προβλήματα έχουν προκαλέσει το τελευταίο εικοσιτετράωρο οι καταρρακτώδεις βροχές που «σαρώνουν» την Κρήτη, ενώ εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων που πλήττουν το νησί, λίγο έλειψε να χάσει τη ζωή του ο οδηγός ενός αυτοκινήτου στα Χανιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το neakriti.gr, στον κόμβο Κολυμπαρίου στα Χανιά λίγο μετά τα μεσάνυχτα τα ορμητικά νερά παρέσυραν ένα αυτοκίνητο με αποτέλεσμα να χρειαστεί η παρέμβαση της Πυροσβεστικής για τον απεγκλωβισμό του οδηγού του.

Όπως αναφέρει η ίδια πηγή, τα απειλητικά νερά είχαν μετατρέψει το δρόμο σε χείμαρρο θέτοντας σε πραγματικό κίνδυνο την ζωή του οδηγού που περνούσε δραματικές στιγμές μέσα στο αυτοκίνητο του.
Το θετικό στην υπόθεση αποτέλεσε το γεγονός ότι ο ίδιος είναι μέλος Δημοτικού Συμβουλίου στον Πλατανιά και η σκέψη του να ειδοποιήσει τον Δήμαρχο αποδείχτηκε σωτήρια, καθώς ο τελευταίος ενημέρωσε άμεσα την Πυροσβεστική.

Στο σημείο έσπευσαν τέσσερα οχήματα με οκτώ πυροσβέστες, που παρά τις πολύ κακές καιρικές συνθήκες, κατάφεραν την τελευταία στιγμή να σώσουν τον εγκλωβισμένο άντρα από το αυτοκίνητό του και έτσι η επιχείρηση απεγκλωβισμού ολοκληρώθηκε γύρω στις 02:30 το πρωί.

Εξάλλου, σύμφωνα με την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, η Πυροσβεστική κατά τη διάρκεια της νύχτας δέχτηκε 50 κλήσεις για άντληση υδάτων από σπίτια και καταστήματα. Σε εννέα περιπτώσεις οι Πυροσβέστες επιχείρησαν στο Δήμο Πλατανιά και σε τρείς στο Δήμο Χανίων.

Κλήσεις για αντλήσεις νερού και στο Ρέθυμνο

Πλημμυρικά φαινόμενα, ωστόσο, σημειώθηκαν και στην πόλη του Ρεθύμνου, όπου έγιναν πέντε κλήσεις για άντληση νερού από σπίτια. Σε τρείς περιπτώσεις, μάλιστα, χρειάστηκε η παρέμβαση της Πυροσβεστικής.

Παρασύρθηκαν αυτοκίνητα και κάδοι στο Ηράκλειο

Την ίδια στιγμή, στο Ηράκλειο όπου μετακινήθηκε το κύμα κακοκαιρίας, η δυνατή βροχή παρέσυρε ένα αυτοκίνητο στο Παλιόκαστρο.

Ενδεικτικό της κατάστασης το γεγονός ότι αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε άλλο, ενώ και κάδοι δεν γλίτωσαν από την ισχυρή βροχόπτωση με αποτέλεσμα να παρασυρθούν.

Υπόγεια σπιτιών πλημμύρισαν, ενώ υπήρξε κινητοποίηση και από κλιμάκιο της ΕΜΑΚ για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Δείτε φωτογραφίες πιο κάτω στη photo gallery του Newsbomb.gr από την κακοκαιρία στην Κρήτη

Πηγή φωτογραφιών: Flashnews.gr

Διαβάστε επίσης:

Καιρός: Πανελλαδικός χιονιάς προ των πυλών - Νέες πυκνές χιονοπτώσεις και πολικές θερμοκρασίες

Τέλη κυκλοφορίας 2019: Δόθηκε παράταση για την πληρωμή τους - Μεγάλη προσοχή στα πρόστιμα

ΜΜΜ, τράπεζες, εφορίες και καταστήματα: Τι και πώς θα λειτουργήσουν σήμερα (02/01)