ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός ΤΩΡΑ: «Κλείδωσε» - Χιόνια και στο κέντρο της Αθήνας - Δείτε πότε!

Καιρός ΤΩΡΑ: «Κλείδωσε» - Χιόνια και στο κέντρο της Αθήνας - Δείτε πότε!

Τα χιόνια καταφθάνουν και στην Αττική, σύμφωνα με το μετεωρολόγο, Γιάννη Καλλιάνο.

«Από τη Δευτέρα το απόγευμα και μέχρι το πρωί της Τρίτης έρχεται η ώρα της Αττικής. Για 16-18 ώρες ο καιρός στην Αττική θα είναι χιονόκαιρος», ανέφερε, υπογραμμίζοντας ότι αν τα προγνωστικά στοιχεία επιβεβαιωθούν τότε φαίνεται πως «θα χιονίσει και στο κέντρο της Αθήνας».

Όσον αφορά τις επόμενες ώρες, όπως ανέφερε στο Θέμα 104,6, «από τις προμεσημβρινές ώρες θα ενταθούν οι χιονοπτώσεις από την Πελοπόννησο μέχρι τη Θράκη. Από τη Βοιωτία, τη Θήβα και τα βορειότερα κατά περιόδους θα χιονίζει αρκετά και κυρίως ανατολικά της κορυφογραμμής της Πίνδου θα χιονίζει και στα πεδινά».

Στο μεταξύ, με πολύ χιόνι και χαμηλές θερμοκρασίες στο μεγαλύτερο μέρος της Ελλάδας πέρασε το πρώτο κύμα της κακοκαιρίας «Σοφία» που πλήττει τη χώρα μας.

Όπως είχαν προβλέψει οι μετεωρολόγοι, το πρωί της Παρασκευής είχαμε μια μικρή «ανάπαυλα» από τα φαινόμενα, που όμως αναμένεται να επιστρέψουν από το μεσημέρι και μετά στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Κύριο χαρακτηριστικό του καιρού θα είναι οι χαμηλές θερμοκρασίες, οι θυελλώδεις άνεμοι στα πελάγη και οι πυκνές χιονοπτώσεις σε περιοχές ακόμα και με χαμηλό υψόμετρο.

Η κακοκαιρία θα συνεχιστεί έως και το Σάββατο, όταν οι ελάχιστες θερμοκρασίες τις νυχτερινές και πρώτες πρωινές ώρες θα είναι ιδιαίτερα χαμηλές, προκαλώντας προβλήματα από τον ισχυρό παγετό, κυρίως στα βόρεια ηπειρωτικά τμήματα.

Διαβάστε επίσης:

Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ: Μην τρώτε μοσχαρίσιο κρέας