ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οι έντονοι διάλογοι Τσίπρα - Καμμένου και το ραντεβού για απόγευμα της Τρίτης (08/01)

Οι έντονοι διάλογοι Τσίπρα - Καμμένου και το ραντεβού για απόγευμα της Τρίτης (08/01)

Σκωτσέζικο ντους θυμίζουν πλέον οι σχέσεις μεταξύ των επικεφαλής των δύο κυβερνητικών εταίρων, του Αλέξη Τσίπρα και του Πάνου Καμμένου.

ΜΥΡΙΖΕΙ… ΜΠΑΡΟΥΤΙ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛ. - ΟΛΟ ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Όλα δείχνουν πως το πολιτικό μεταξύ τους διαζύγιο είναι προ των πυλών, με ερωτήματα, ωστόσο, αν αυτό θα είναι «βελούδινο» ή αν θα χαρακτηριστεί από ένταση και… επεισόδια.

Σε αυτό το πλαίσιο, η συνάντηση που έχουν κατ’ αρχήν κλείσει, για την Τρίτη (08/01) το απόγευμα θα είναι εκ των πραγμάτων κρίσιμη.

Δείτε σχετικά:

Ραγδαίες εξελίξεις: Συνάντηση Τσίπρα - Καμμένου τις επόμενες ώρες

ΣΥΡΙΖΑ: «Η κυβέρνηση έχει 151 βουλευτές για κάθε ψηφοφορία»

Αποκλειστικό Newsbomb.gr: Ο Τσίπρας θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης πριν από τη Συμφωνία των Πρεσπών

«Εμφύλιος» στους ΑΝ.ΕΛ: Αντάρτικο και από τη Χρυσοβελώνη για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Ωστόσο τα όσα έχουν προηγηθεί τις τελευταίες μέρες, δεν προοιωνίζονται βελούδινο διαζύγιο. Έντονες συζητήσεις, καχυποψία, ακόμα και μεγάλο ανέβασμα των τόνων, ιδιαίτερα απ’ τη μεριά του υπουργού Άμυνας, χαρακτηρίζουν τους μεταξύ τους διαλόγους.

Κατ’ αρχάς, ο Πάνος Καμμένος οργίστηκε, επειδή ο Αλέξης Τσίπρας δέχτηκε στο γραφείο του στου Μαξίμου την παραμονή της Πρωτοχρονιάς τον βουλευτή των ΑΝ.ΕΛ., Θανάση Παπαχριστόπουλο, ο οποίος ζήτησε αυτή την συνάντηση, για να ανταλλάξει ευχές με τον πρωθυπουργό, ενώ σημειώνεται ότι δεν τον είχε ξανασυναντήσει ποτέ εκεί.
Με αφορμή αυτή την συνάντηση, ο Πάνος Καμμένος τηλεφώνησε στον πρωθυπουργό και σε έντονο ύφος απαίτησε δέσμευση εκ μέρους του, ότι στις επόμενες εκλογές δεν θα περιλάβει στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ κανένα βουλευτή των ΑΝ.ΕΛ., ο οποίος θα έχει ψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών!

Σε ήπιους τόνους ο Αλέξης Τσίπρας του εξήγησε ότι δεν μπορεί να αναλάβει τέτοια δέσμευση, ωστόσο δεν προτίθεται μέχρι τις εκλογές να εντάξει στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ κανέναν εκ των σημερινών βουλευτών των ΑΝ.ΕΛ..

Κι ενώ η κρίση φαινόταν να εκτονώνεται, ήρθαν αφενός η γνωστή συνέντευξη του Νίκου Κοτζιά και αφετέρου πληροφορίες που επικαλείται ο Πάνος Καμμένος, σύμφωνα με τις οποίες η Συμφωνία των Πρεσπών θα έρθει για ψήφιση στη Βουλή μέσα στο Γενάρη.

Έτσι, το περασμένο Σάββατο (05/01/2019) ο υπουργός Άμυνας άρχισε να διαρρέει ότι θα αποχωρήσει απ’ την κυβέρνηση άμεσα. Ανακοίνωσε κοινή συνεδρίαση της Κ.Ο. και της Εκτελεστικής Επιτροπής του κόμματός του για την Τετάρτη (09/01/2019), ενώ επικοινώνησε με υπουργό, προς τον οποίο είπε ότι αφενός θα αποσύρει την εμπιστοσύνη του απ’ την κυβέρνηση και αφετέρου δεν δεσμεύεται να μην υπερψηφίσει πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης εάν κατατεθεί απ’ τη ΝΔ, σε αντίθεση με τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις που έδινε μέχρι τώρα.

Αιτία, όπως είπε, ότι ο κ. Τσίπρας είχε δεσμευτεί ότι δεν θα φέρει της Συμφωνία προς ψήφιση στη Βουλή πριν από τα τέλη Φλεβάρη.

Ο πρωθυπουργός επικοινώνησε μαζί του τηλεφωνικά το βράδυ της Κυριακής και συμφώνησαν να συναντηθούν, προκειμένου να λύσουν (;) οριστικά τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί.

Ωστόσο, με το κλίμα των τελευταίων ημερών, είναι πλέον αμφίβολο αν και αυτή τη φορά θα προκύψει εκτόνωση, όπως είχε συμβεί σε άλλες κρίσεις του παρελθόντος.

Στο Μέγαρο Μαξίμου, κατά τις πληροφορίες μας, έχουν πλέον επεξεργαστεί εναλλακτικά σενάρια στα οποία δεν περιλαμβάνεται ο Π. Καμμένος, ενώ ακόμα και στελέχη των ΑΝ.ΕΛ. αναρωτιούνται πόσοι βουλευτές θα ακολουθήσουν τον πρόεδρό τους σε μια τέτοια επιλογή…

Διαβάστε επίσης:

Κλειστά σχολεία αύριο,Τρίτη (08/01) λόγω κακοκαιρίας (ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ)

Καιρός Αθήνα: Δείτε πού χιονίζει ΤΩΡΑ στην Αττική