Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκουρλέτης: Πρόβλημα ο Καμμένος - Μπορούμε να κυβερνήσουμε και χωρίς τους ΑΝ.ΕΛ. (vid)

Newsbomb

Επικριτικός ως προς τη στάση του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνου Καμμένου, αναφορικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών, εμφανίστηκε το βράδυ της Τρίτης (08/01/2019) ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, χαρακτηρίζοντας «πρόβλημα» τον κυβερνητικό εταίρο του Αλέξη Τσίπρα.

«Είχαμε μάθει να ζούμε με δηλώσεις από τον κ. Καμμένος εδώ και έναν χρόνο για την συμφωνία των Πρεσπών, πολλές φορές αντιφατικές μεταξύ τους. Αυτό δεν ήταν ωφέλιμο για την Κυβέρνηση, καθώς αυτή η πρακτική κατασπατάλησε ένα πολιτικό κεφάλαιο. Είναι συνεπώς ένα πρόβλημα», είπε ο Πάνος Σκουρλέτης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και το Νίκο Χατζηνικολάου.

Όπως είπε ο Πάνος Σκουρλέτης, «όσα αναφέρονται περί αποστασίας είναι άστοχα, διότι οι συγκεκριμένοι βουλευτές των ΑΝΕΛ συμμετέχουν από την πρώτη στιγμή σε μια συγκυβέρνηση με συγκεκριμένο πρόγραμμα».

«Αυτό που απασχολεί τον πολύ κόσμο είναι η πορεία της χώρας. Αυτόν τον τελευταίο χρόνο έχουμε πολλά πράγματα να κάνουμε όπως η άνοδος του κατώτατου μισθού ή ένα πακέτο μέτρων ενίσχυσης των πιο αδύναμων. Υπάρχει ένα περιθώριο συνύπαρξης, όπως υπήρχε μέχρι τώρα. Όποιας αναλαμβάνει να κόψει την πορεία αυτής της κυβέρνησης αναλαμβάνει και μια μεγάλη ευθύνη. Τα πράγματα ήταν σαφή από την αρχή. Σαφής και η δική μας θέση, σαφείς και οι θέσεις του κ. Καμμένου», πρόσθεσε ο Γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν χωρούν στον δημόσιο διάλογο τα περί "αποστασίας", τα οποία έθιξαν, όπως οι ίδιοι είπαν, στελέχη και των ΑΝ.ΕΛ.», είπε ο κ. Σκουρλέτης.

«Υπάρχει η απόλυτη πλειοψηφία των 151 βουλευτών για να περάσει η Συμφωνία των Πρεσπών από την ελληνική Βουλή. Υπάρχει η απαιτούμενη εκείνη κυβερνητική πλειοψηφία – και χωρίς τους ΑΝ.ΕΛ. – για να ολοκληρώσει αυτή η Κυβέρνηση το έργο της», πρόσθεσε.

Απαντώντας, τέλος στις επικρίσεις από πλευράς ΝΔ, ο κ. Σκουρλέτης προκάλεσε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας, για να φανεί αν υπάρχει ή όχι αυτή η πλειοψηφία.

Διαβάστε επίσης:

Έρχεται ακόμα πιο επικίνδυνο κύμα κακοκαιρίας την Τετάρτη - Ποιες περιοχές θα βρεθούν στο «μάτι»

Κλειστά σχολεία Τετάρτη (09/01): Λίστα με τις σχολικές μονάδες που δεν θα ανοίξουν λόγω καιρού

Επίδομα ενοικίου: Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις - Δες εάν είσαι δικαιούχος