ΠΑΙΔΕΙΑ

Κλειστά σχολεία: Σε αυτές τις περιοχές δεν θα ανοίξουν σήμερα Πέμπτη (10/1) - Δείτε αναλυτικά

Κλειστά σχολεία: Σε αυτές τις περιοχές δεν θα ανοίξουν σήμερα Πέμπτη (10/1) - Δείτε αναλυτικά

Κακοκαιρία | κλειστά σχολεία:Συνεχίζεται σήμερα, Πέμπτη 10 Ιανουαρίου, η διακοπή των μαθημάτων σε ορισμένα σχολεία της χώρας, λόγω κακοκαιρίας που έχει πλήξει τις τελευταίες μέρες την επικράτεια.

Πώς θα λειτουργήσουν σήμερα τα σχολεία στην Αττική

Τα προβλήματα κυρίως λόγω παγετού από τη χιονόπτωση, εντοπίζονται σε περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας της Ανατολικής Αττικής, όπου:

  • Στον δήμο Μαραθώνα τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά, ενώ δεν υπάρχει ενημέρωση για παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς
  • Στον δήμο Ωρωπού και ειδικότερα στον Αυλώνα τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά, ενώ ο παιδικός σταθμός θα λειτουργήσει κανονικά, στις 9.00 π.μ. Στις Αφίδνες όλα τα σχολεία, αλλά και οι παιδικοί σταθμοί θα παραμείνουν κλειστά. Θα λειτουργήσουν κανονικά τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια «Αντωνόπουλου- Εκπαιδευτική Αναγέννηση». Στον Κάλαμο, τους Αγ. Αποστόλους και σε Καπανδρίτι- Πολυδένδρι όλα τα σχολεία αλλά και οι παιδικοί σταθμοί θα παραμείνουν κλειστά.

Όπως και στη Μαλακάσα όπου ο παιδικός σταθμός στο Μήλεσι, θα λειτουργήσει κανονικά, στις 9.00 π.μ.

Στο Μαρκόπουλο τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά ενώ το ΕΠΑΛ Μαρκοπούλου θα λειτουργήσει κανονικά.

Στα Νέα Παλάτια και τη Σκάλα Ορωπού κλειστό θα μείνει 1ο Δημοτικό Σχολείο Σκάλας Ωρωπού & Νέων Παλατίων λόγω κτιριακού τεχνικού προβλήματος.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Βόρειου Τομέα Αθηνών και συγκεκριμένα στον δήμο Κηφισιάς η έναρξη λειτουργίας των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και των παιδικών σταθμών είναι στις 10.00 π.μ

Ποια σχολεία θα μείνουν κλειστά στη Βόρεια Ελλάδα

Απόφαση με την οποία αναστέλλεται η αυριανή λειτουργία όλων των σχολείων του νομού Θεσσαλονίκης, εξέδωσε η αντιπεριφερειάρχης, Βούλα Πατουλίδου.

Στην απόφαση αυτή αναφέρεται ότι «όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης (του νομού Θεσσαλονίκης) θα παραμείνουν κλειστά αύριο Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2019, λόγω των έκτακτων καιρικών συνθηκών που θα επικρατήσουν στην περιοχή και ιδιαιτέρως των χαμηλών θερμοκρασιών (παγετός), ειδικά τις πρωινές ώρες». Η αντιπεριφερέρεια γνωστοποιεί, άλλωστε, ότι η απόφαση θα επαναπροσδιοριστεί αναλόγως των καιρικών συνθηκών.

Κλειστές όλες οι σχολικές μονάδες στα Γρεβενά

Τις διαδικασίες για την κήρυξη της Περιφερειακής ενότητας Γρεβενών σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης αποφάσισε ομόφωνα σε έκτακτη συνεδρίασή το συντονιστικό όργανο πολιτικής προστασίας, προκειμένου ο νόμος Γρεβενών να αντιμετωπίσει άμεσα τα προβλήματα που έχουν δημιουργήσει οι τελευταίες χιονοπτώσεις.

Αργά το απόγευμα της Τετάρτης, οι δήμαρχοι όλων των δήμων της Δυτικής Μακεδονίας με αποφάσεις τους, για την Πέμπτη 10 Ιανουαρίου, ανέστειλαν την λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και την λειτουργία όλων των Παιδικών και Βρεφονηπιακών σταθμών.

Ποια σχολεία θα παραμείνουν κλειστά στην Ηλεία

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία σε δύο δημοτικές ενότητες και σε μία τοπική κοινότητα του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, καθώς και σε μία τοπική κοινότητα του δήμου Πύργου της Ηλείας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με απόφαση του δημάρχου Αρχαίας Ολυμπίας, Ευθύμιου Κοτζά, κλειστά θα παραμείνουν, λόγω ολικού παγετού, όλα τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης των δημοτικών ενοτήτων Λασιώνος και Λαμπείας, καθώς και της τοπικής κοινότητας Κούμανι.

Επίσης, με απόφαση του δημάρχου Πύργου, Γαβρίλη Λιατσή, κλειστά θα παραμείνουν το νηπιαγωγείο, το δημοτικό σχολείο και το γυμνάσιο της τοπικής κοινότητας Γουμέρου, λόγω βλάβης του συστήματος θέρμανσης και των έντονων καιρικών φαινομένων.

Κλειστά σχολεία και στην Ήπειρο

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία στους Δήμους Δωδώνης, Πωγωνίου, Ζαγορίου, Μετσόβου, Ζίτσας, Κόνιτσας, Βορείων Τζουμέρκων, Γεωργίου Καραϊσκάκη και Ιωαννιτών, όπου δεν θα λειτουργήσουν και οι παιδικοί σταθμοί, για λόγους προληπτικούς, εξαιτίας της συνεχιζόμενης κακοκαιρίας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ