ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Ο Ποροσένκο ανοίγει το δρόμο για μετανάστες

Ουκρανία: Ο Ποροσένκο ανοίγει το δρόμο για μετανάστες

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο έδωσε εντολή για τη δημιουργία ανθρωπιστικών διαδρόμων ώστε να επιτραπεί στους πολίτες να εγκαταλείψουν τις ζώνες των συγκρούσεων στην ανατολική Ουκρανία, ανακοίνωσε σήμερα η προεδρία στην ηλεκτρονική της σελίδα.


"Για να αποφευχθούν νέα θύματα στη ζώνη της αντιτρομοκρατικής επιχείρησης, ο πρόεδρος επιφόρτισε τους επικεφαλής των δυνάμεων ασφαλείας να δημιουργήσουν όλες τις αναγκαίες συνθήκες για τους πολίτες που επιθυμούν να φύγουν", αναφέρεται στην ανακοίνωση της προεδρίας.

Ο Πέτρο Ποροσένκο έδωσε εντολή στην κυβέρνηση να οργανώσει τη μεταφορά, τη σίτιση και την παροχή ιατρικής φροντίδας και στις τοπικές αρχές να φροντίσουν για την στέγασή τους.

Η απόφαση ανακοινώθηκε μετά τη συνάντηση του ουκρανού προέδρου με τους επικεφαλής των υπηρεσιών ασφαλείας, των υπουργείων Εσωτερικών και Αμυνας και της υπηρεσίας αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων.

Οι στρατιωτικές δυνάμεις της Ουκρανίας διεξάγουν από τις 13 Απριλίου στρατιωτική επιχείρηση για την αντιμετώπιση της ένοπλης φιλορωσικής εξέγερσης στην ανατολική Ουκρανία, κατά την οποία έχουν σκοτωθεί 200 άνθρωποι, φιλορώσοι αυτονομιστές μαχητές, στρατιώτες και άμαχοι.

Διαβάστε επίσης: Ρωσία: επέστρεψαν οι δημοσιογράφοι του καναλιού Zvezda