ΚΟΣΜΟΣ

Μακελειό στο Μίτσιγκαν των ΗΠΑ

Μακελειό στο Μίτσιγκαν των ΗΠΑ

Επτά ανθρώπους, μεταξύ των οποίων και δύο παιδιά, σκότωσε ένοπλος σε δύο σπίτια στο δυτικό Μίτσιγκαν.

Το έγκλημα έγινε την Πέμπτη και σύμφωνα με την ανακοίνωση των αρχών ο δράστης τράπηκε σε φυγή παίρνοντας μαζί του δύο ομήρους, ενώ η αστυνομία τον κατεδίωκε..

Ο ύποπτος ο οποίος ονομάζεται Ρόντρικ Ντάντζλερ απελευθέρωσε έναν από τους ομήρους όταν η αστυνομία περικύκλωσε ένα από τα σπίτια στο Γκραντ Ράπιντς όπου είχε καταφύγει.

«Απελευθέρωσε έναν από τους ομήρους που κρατούσε. Πρόκειται για μία 53χρονη γυναίκα, ένοικο του σπιτιού», ανακοίνωσε ο επικεφαλής της αστυνομίας του Γκραντ Ράπιντς, Κέβιν Μπελκ και πρόσθεσε: «ελπίζουμε να συνεχίσουμε τις διαπραγματεύσεις μαζί του και να παραδοθεί». .

Κατά την καταδίωξη η αστυνομία ανακάλυψε, σε δύο διαφορετικά σημεία της πόλης, τα πτώματα των πέντε ενηλίκων και των δύο παιδιών, που άφησε πίσω η εγκληματική μανία του δράστη.

Στο ανθρωποκυνηγητό που εξαπέλυσε η αστυνομία συμμετείχαν και ελικόπτερα και κατά τη διάρκειά του ο Ντάντζλερ άνοιξε πολλές φορές πυρ κατά των αστυνομικών, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο περαστικοί.

Προς το παρόν οι αρχές δεν γνωρίζουν το κίνητρο του δολοφόνου.

Ωστόσο, εκτιμούν ότι είχε σχέσεις με τουλάχιστον ένα πρόσωπο από το κάθε σπίτι όπου πραγματοποίησε τις επιθέσεις του, ενώ οι όμηροι ήταν μάλλον άγνωστοι σε αυτόν.