_ΔΗΜΟΣΚΟΠHΣΕΙΣ

«Όχι» στα φάρμακα-δολοφόνους λένε 2 στους 3 Ελληνες

«Όχι» στα φάρμακα-δολοφόνους λένε 2 στους 3 Ελληνες

ΔΕΥΤΕΡΗ ΜΕΓΑΛΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ ALCO ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ NEWSBOMB

Το β' μέρος του «newsbomb “political x-ray” by alco» (Μαρτίου) καταγράφει την πλήρη αντίθεση των Ελλήνων απέναντι στη ρύθμιση για τη δραστική ουσία

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ Ε. ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΙΔΗ

Δύο στους τρεις Ελληνες βροντοφωνάζουν «όχι» στα φάρμακα-δολοφόνους που θέλει να μας ταΐζει η κυβέρνηση, κατ’ εντολήν της τρόικα. Στη δεύτερη μεγάλη δημοσκόπηση που διενήργησε η εταιρεία ερευνών κοινής γνώμης alco για λογαριασμό του newsbomb.gr, το 64% των ερωτηθέντων απάντησε αρνητικά στην ερώτηση «Συμφωνείτε με την πρόθεση του υπουργείου Υγείας να χορηγείται στον ασθενή το φθηνότερο φάρμακο το οποίο περιέχει τη δραστική ουσία που συνταγογραφεί ο γιατρός;». Είναι χαρακτηριστικό ότι θετικά τοποθετήθηκε μόνο το 26%, ενώ το «δεν ξέρω/δεν απαντώ» επέλεξε το 10%.

alcob05

Το «newsbomb “political x-ray” by alco», στο δεύτερο μέρος του, αγγίζει ένα θέμα που έχει προκαλέσει σάλο στην ελληνική κοινωνία, καθώς οι βουλευτές μας –πειθήνια όργανα της τρόικα- ψήφισαν, την περασμένη εβδομάδα, τον εφαρμοστικό νόμο του νέου μνημονίου για την Υγεία, ανοίγοντας ουσιαστικά το δρόμο για την εξαφάνιση των ποιοτικών φαρμάκων από τα ράφια φαρμακείων και νοσοκομείων. Όπως είναι πασιφανές και από τη δημοσκόπηση της alco για το newsbomb.gr, στον μέσο Ελληνα πολίτη έχει γίνει συνείδηση η ζημιά την οποία προκαλεί ο νέος νόμος. Ουσιαστικά, πλέον, το μόνο κριτήριο για την επιλογή του φαρμάκου θα είναι η τιμή του, με συνέπεια να κατακλυστεί η ελληνική αγορά από πάμφθηνα σκευάσματα, αμφιβόλου προέλευσης και ποιότητας. Ο ασθενής θα οδηγείται υποχρεωτικά σε πάμφθηνα no name φάρμακα, τα οποία παρασκευάζονται σε Ινδία, Πακιστάν, Μπαγκλαντές, Ισραήλ και ποιος ξέρει πού αλλού. Ηδη, οι γιατροί έχουν προειδοποιήσει για επικίνδυνες παρενέργειες στη Δημόσια Υγεία, ενώ η ελληνική φαρμακοβιομηχανία απειλείται με λουκέτο και περισσότερες από 20.000 οικογένειες κινδυνεύουν να μείνουν στο δρόμο. Το δε ελληνικό Δημόσιο θα χάσει, όχι μόνο τα φορολογικά έσοδα από τις επιχειρήσεις που θα κλείσουν, αλλά θα επιβαρυνθεί –τελικά- και από την κατακόρυφη αύξηση της φαρμακευτικής δαπάνης, αφού -βέβαια- οι ξένες πολυεθνικές θα εκτοξεύσουν τις τιμές των σκευασμάτων τους μόλις μονοπωλήσουν την αγορά.

Αποδεικνύεται, πάντως, ότι παρά τις -έντονες και συντονισμένες, όλο τον τελευταίο καιρό- προσπάθειες, η κοινή γνώμη αρνήθηκε να χειραγωγηθεί και συνειδητοποίησε ότι, αφού πληρώσαμε τα κλεμμένα των πολιτικών μας με τους μισθούς, τις συντάξεις, τα χαράτσια και τους φόρους, δε μπορεί να πληρώσουμε και με την Υγεία μας!

Είναι χαρακτηριστικό ότι η αντίδραση στο νέο νόμο και στα φάρμακα-δολοφόνους είναι καθολική και προέρχεται από όλες τις πλευρές της ελληνικής κοινωνίας. Δεν εστιάζεται σε έναν μόνο πολιτικό χώρο. Στη Νέα Δημοκρατία λένε όχι οι 7 στους 10 (68%), ενώ το ΠΑΣΟΚ αντιδρά σε ποσοστό 56%. Η καταδίκη της νέας ρύθμισης φτάνει στο ζενίθ της μεταξύ των ψηφοφόρων του ΚΚΕ, με το 86% να λέει όχι στη δραστική ουσία. Ακολουθεί το ΛΑΟΣ με το 77% να είναι αρνητικό και ο ΣΥΡΙΖΑ με 72%.

Ο λαός μίλησε. Το ζήτημα είναι ποιος τον ακούει και, βέβαια, για πόσο ακόμη ο πολύπαθος αυτός λαός θα αρκείται να μιλάει σε ντουβάρια.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΕΤΑΙΡΕΙΑ:

ALCO (ΑΡ. ΜΗΤΡΩΟΥ Ε.Σ.Ρ. 12)

ΕΝΤΟΛΕΑΣ:

NEWSBOMB.GR

ΤΥΠΟΣ:

ΠΟΣΟΤΙΚΗ (ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΩΝ ΕΡΩΤΩΜΕΝΩΝ)

ΔΕΙΓΜΑ:

1.000 ΑΤΟΜΑ, ΗΛΙΚΙΑΣ 18 ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΠΑΝΩ, ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΔΕΙΓΜΑΤΟΛΗΨΙΑ:

TYXAIA, ΣΤΡΩΜΑΤΟΠΟΙΗΜΕΝΗ

ΣΤΑΘΜΙΣΕΙΣ:

ΦΥΛΟ, ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2009

ΧΡΟΝΟΣ:

29 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ – 2 ΜΑΡΤΙΟΥ 2012

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε με βάση τους κώδικες δεοντολογίας της ESOMAR και επαγγελματικής πρακτικής του ΣΕΔΕΑ.

NEWSBOMB.GR & ALCO: ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ: «POLITICAL X-RAY»

Με τη δημοσίευση της σημερινής δημοσκόπησης, το newsbomb.gr και η εταιρεία δημοσκοπήσεων alco εγκαινιάζουν μια μεγάλη συνεργασία. Πιστό στη δέσμευσή του να φέρνει τη φωνή του Ελληνα στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας, το newsbomb.gr συνεργάζεται με μια από τις παλιότερες και πλέον αξιόπιστες εταιρείες δημοσκοπήσεων, την alco, η οποία θα διενεργεί κάθε μήνα μια έρευνα κοινής γνώμης αποκλειστικά για λογαριασμό του ενημερωτικού portal που εσείς έχετε φέρει στην κορυφή.

Το newsbomb.gr «political x-ray» by alco θα κάνει -κάθε μήνα- τη φωνή του Ελληνα, πρωτοσέλιδο. Θα καταγράφει, με τον πλέον αξιόπιστο τρόπο, τη δική σου φωνή και θα στέλνει τα δικά σου μηνύματα προς την εξουσία και προς πάσα κατεύθυνση. Χωρίς «στρογγυλεμένες» ερωτήσεις, όπως τα συζητάμε μεταξύ μας στο δρόμο, αλλά κανείς δεν τολμάει να τα γράψει. Για να μη μπορεί κανείς να χρησιμοποιήσει τη δικαιολογία «δεν ήξερα, δεν άκουσα».

Το newsbomb.gr «political x-ray» by alco θα δημιουργήσει, κάθε μήνα που περνάει, ένα πολύτιμο αρχείο, στο οποίο θα καταγράφονται οι απόψεις του ελληνικού λαού για τα πάντα και τους πάντες.

Ραντεβού. Εδώ. Κάθε μήνα. Κάθε μέρα. Για να μαθαίνεις αμέσως ό,τι σκάει.

like3


Κάνε στη σελίδα του blog του Γ. Ε. Χριστοφορίδη στο facebook!

follow2

Κάνε στη σελίδα του blog του Γ. Ε. Χριστοφορίδη στο twitter!

gchristof
  • Αν θέλεις να λαμβάνεις ενημέρωση για κάθε νέο δημοσίευμα του blog του
    Γ. Ε. Χριστοφορίδη
    επικοινώνησε με το