ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκανδαλίδης: «Ιστορικό ατόπημα ένας Παπανδρέου να επιχειρεί διάσπαση του ΠΑΣΟΚ»

Σκανδαλίδης: «Ιστορικό ατόπημα ένας Παπανδρέου να επιχειρεί διάσπαση του ΠΑΣΟΚ»

Αιχμηρός απέναντι στον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, εμφανίστηκε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Σκανδαλίδης.

Σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Κώστας Σκανδαλίδης επέκρινε με δριμύτητα την επιλογή του Γιώργου Παπανδρέου να προχωρήσει στην ίδρυση του ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ.

Χαρακτηριστικά τόνισε ότι «είναι ιστορικό ατόπημα ένας Παπανδρέου να επιχειρεί να διασπάσει το κόμμα που τον ανέδειξε Πρόεδρο και Πρωθυπουργό και μάλιστα χωρίς να προτείνει άλλη πολιτική».

Ο κ. Σκανδαλίδης αναφέρθηκε και στα μνημόνια λέγοντας ότι : «Τα μνημόνια τα έφερε ο Γ. Παπανδρέου αλλά τα σχεδίασε και τα επέβαλε η καταστροφική πολιτική της ΝΔ που διπλασίασε το χρέος και πολλαπλασίασε το έλλειμμα μέσα σε τέσσερα χρόνια. Εκ των υστέρων η πολιτική επιλογή του 2010 παρά τα λάθη, τις παραλείψεις, τις ανακολουθίες, κράτησε τη χώρα όρθια. Η ιστορία οφείλει να τη δικαιώσει»

«Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι ιδιοκτησία των αρχηγών του, που συγκυριακά βρίσκονται στο τιμόνι του», σημείωσε ο κ. Σκανδαλίδης και πρόσθεσε ότι «παραμένει χώρος με επεξεργασμένη στρατηγική, με εσωτερική δυναμική, με κοινωνική δικτύωση, με σημαντικές δυνάμεις βάσης έχει αφ’ εαυτού του τη δύναμη της αναγέννησης, της ανασυγκρότησης. Δεν θα υποταχθεί στον αγώνα των αρχηγών»

Ερωτηθείς για την επόμενη ημέρα τω εκλογών, απάντησε ότι πρέπει να προχωρήσει το ΠΑΣΟΚ στην πραγματοποίηση συνεδρίου « όπου η λαϊκή μας βάση θα πάρει οριστικές αποφάσεις για τα επόμενα κρίσιμα βήματα του κινήματος και της παράταξης. Ένα συνέδριο εφ’ όλης της ύλης είναι ανοιχτό για όλα τα θέματα… Ο λαός περιμένει την πρόταση για την επόμενη μέρα. Αυτή, βέβαια δεν μπορεί παρά να σημαίνει την επιστροφή στον προοδευτικό χώρο και μια πραγματικά προοδευτική διακυβέρνηση που προϋποθέτει την αναθεώρηση της μνημονιακής συνταγής».

Ερωτηθείς υπό ποιες προϋποθέσεις θα αποδεχόταν μια πρόταση κυβερνητικής συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ.Σκανδαλίδης σημείωσε πως :«Δεν υπάρχει συνεργασία χωρίς προγραμματική σύγκλιση. Σε κάθε περίπτωση το ΠΑΣΟΚ ξεκαθάρισε ότι θα είναι πάντα ανοιχτό ως δύναμη εθνικής ευθύνης και σταθερότητας σε συνεργασία με προοδευτικό χαρακτήρα. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ προσγειωθεί ομαλά στην πραγματικότητα δεν βλέπω το λόγο να μη συνεργαστούμε».

Σχετικές ειδήσεις