ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές - Κώστας Κατσαφάδος: Δεν υπάρχουν λεφτά για παροχές

Εκλογές - Κώστας Κατσαφάδος: Δεν υπάρχουν λεφτά για παροχές

Ο υποψήφιος της ΝΔ στην Α Πειραιά μιλάει στο Newsbomb και καταθέτει τις απόψεις του για τις επικείμενες εκλογές, ενώ τονίζει πως η πιστωτική γραμμή δεν περιλαμβάνει ούτε νέο δάνειο, ούτε νέα μέτρα.

Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΤΗΣ ΝΔ ΣΤΗΝ Α' ΠΕΙΡΑΙΑ ΜΙΛΑΕΙ ΣΤΟ NEWSBOMB

Συνέντευξη στον Κώστα Τσιτούνα

Ο Κώστας Κατσαφάδος ανήκει στη νέα γενιά πολιτικών και πολιτεύεται χωρίς παροπίδες και πολιτικα στεγανά.

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στον Κώστα Τσιτουνα εμφανίζεται ψύχραιμος για το αποτέλεσμα των εκλογών, ενώ εκτιμά πως δεν μπορούν να γίνουν πράξεις οι εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε τη συνέντευξη του κ. Κώστα Κατσαφάδου:

-Κύριε Κατσαφάδο μετά από όσα υπέστη η ελληνική κοινωνία λόγω των μνημονιακών επιλογών της συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, πείτε μας έναν λόγο που θα έπρεπε ο απλός πολίτης να ψηφίσει ΝΔ.

Γιατί πρέπει να ολοκληρώσουμε την αξιολόγηση του προγράμματος και να αποτελέσει παρελθόν το μνημόνιο. Μαζί με αυτό θα πρέπει η χώρα να ολοκληρώσει και τη συμφωνία για την προληπτική πιστωτική γραμμή, για να μπορέσουμε να βγούμε χωρίς προβλήματα στις αγορές.
Οι Έλληνες πολίτες θα επιλέξουν το δρόμο της ευθύνης και της αλήθειας. Πιστεύει κανείς ότι αποτελεί αξιόπιστη κυβερνητική πρόταση, ο Σύριζα;

Η κ.Βαλαβάνη μας είπε ότι ο Σύριζα δεν θα πάρει τη δόση των 7,5 δις ευρώ. Πως θα πληρωθούν όμως τα ομόλογα του Μαρτίου;
Η κ.Ραχήλ Μακρή πρωτοτοτύπησε: είπε ότι ο Σύριζα θα δώσει εντολή στην Τράπεζα της Ελλάδας να τυπώσει 100 δις ευρώ αν διακοπεί η χρηματοδότηση.
Ο κ.Στρατούλης εξήγγειλε ότι ο Σύριζα θα επαναπροσλάβει τους δημόσιους υπαλλήλους που απολύθηκαν. Εννοεί τους επίορκους και αυτούς που πιάστηκαν με πλαστά πιστοποιητικά;
Ακούστε να δείτε. Από εδώ και πέρα πρέπει να αρχίσουμε να γράφουμε μια νέα σελίδα, να αξιοποιήσουμε τα 50 δις που είναι διαθέσιμα, από ευρωπαϊκούς πόρους την επόμενη εξαετία, να αρχίσει η σταδιακή μείωση των φορολογικών συντελεστών και των επιβαρύνσεων στα ακίνητα.

-Ποιο ακριβώς είναι το πρόγραμμα της ΝΔ; Να υπογράψουμε νέα δανειακή σύμβαση και νέο δάνειο για να συνεχιστεί η ύφεση; Πώς είναι δυνατόν να βγούμε από τα μνημόνια όταν υπογράφουμε συνεχώς νέα δάνεια;

Εδώ υπάρχει ένας μύθος. Δεν υπάρχει νέο δάνειο ούτε νέο μνημόνιο.
Η πιστωτική γραμμή είναι προληπτική, θα υπάρχουν κάποια χρήματα σε περίπτωση που η χώρα τα χρειαστεί αν υπάρξει μια μεγάλη αναταραχή στις αγορές. Η πιστωτική γραμμή αποτελεί δίχτυ ασφαλείας για να βγει η Ελλάδα στις αγορές.

-Ενστερνίζεστε τις απόψεις πώς αν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ θα βγούμε εκτός ευρώ και θα καταστραφούμε;

Δεν μου αρέσει η κινδυνολογία. Αυτό που θα σας πω είναι ότι αν ο Σύριζα προχωρήσει σε μονομερείς ενέργειες θα υπάρξει σοβαρό πρόβλημα.

Αν δεν πληρωθούν τα ομόλογα του Μαρτίου και οι δόσεις των δανείων, αυτό αποτελεί τον ορισμό του πιστωτικού επεισοδίου.

Ο Σύριζα είναι σαφές ότι όλα αυτά τα οποία εμφανίζει ως πρόγραμμα δεν έχουν ρεαλιστική βάση. Δεν υπάρχουν λεφτά για παροχές πέρα και πάνω από τα όρια της οικονομίας και δεν υπάρχει χρηματοδότηση της χώρας έξω από το ευρωπαϊκό πλαίσιο.
Για να μην αναφερθώ στη μονομερή διαγραφή του χρέους που ακούγεται, κάποιοι είναι προφανώς ότι δεν γνωρίζουν πως λειτουργούν οι διεθνείς οικονομικές σχέσεις.

-Πάμε στο αποτέλεσμα των εκλογών. Ας υποθέσουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίζει τελικά την εκλογική μάχη αλλά όχι αυτοδύναμος. Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, η ΝΔ είναι διατεθειμένη να συνεργαστεί με τον Τσίπρα;

Η Νέα Δημοκρατία είναι η παράταξη της ευθύνης. Θα ήταν ευχής έργο για τη χώρα να υπάρξει ένα ευρύ πλαίσιο συναίνεσης και συνεννόησης. Να σας υπενθυμίσω όμως ότι ο Σύριζα δεν ψήφισε ούτε τη ρύθμιση για τις 100 δόσεις. Υπάρχουν σημαντικά ζητήματα που τίθενται εκ των πραγμάτων.
Η Νέα Δημοκρατία συνεργάζεται και συζητά με όλους όσους αποδέχονται τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας, με όσους θεωρούν αναγκαία και αδιαπραγμάετυτη την παραμονή μας στο ευρώ.

- Με ποιους λοιπόν θα συνεργαστείτε; Με τον ΠΑΣΟΚ του κ. Βενιζέλου, για τη συνεργασία με το οποίο έχετε δεχτεί σκληρή κριτική; με το κόμμα του Γ. Παπανδρέου; με ποιον;

Η συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ ήταν αναγκαία για να κυβερνηθεί η χώρα, να μπορέσει να αποφύγει τη χρεοκοπία. Είναι δεδομένη η ευθύνη του ΠΑΣΟΚ για την κατάσταση στην οποία περιήλθε η χώρα. Θεωρώ επίσης ότι ο κ.Παπανδρέου δεν προκαλεί μόνο τους πολίτες αλλά και τη νοημοσύνη μας. Το ΄΄λεφτά υπάρχουν΄΄ είναι πολύ νωπό για να ξεχαστεί. Ο κ.Παπανδρέου μας έβαλε στο μνημόνιο με δόλιο τρόπο, χωρίς διαπραγμάτευση, χωρίς συνεννόηση με τις πολιτικές δυνάμεις.
Η δέσμευση μας για εξεταστική επιτροπή για το μνημόνιο δεν έγινε πράξη γιατί κάποιοι θα έριχναν την κυβέρνηση και όλοι φανταζόμαστε ποιοι ήταν αυτοί.

-Ποιο είναι το όραμα του Κώστα Κατσαφάδου, ενός νέου ανθρώπου για τον Πειραιά τα επόμενα χρόνια;

Ο Πειραιάς έχει τις προϋποθέσεις να μετατραπεί σε παγκόσμιο κέντρο εμπορίου, σε κέντρο εμπορευματικών μεταφορών, με συνδυασμό μεταφοράς εμπορευμάτων με τρένο και πλοίο. Μπορεί να γίνει η πύλη της Ευρώπης για τα ασιατικά προϊόντα.Μαζί με τη δημιουργία του τεράστιου κέντρου logistics στο Θριάσιο ανοίγονται νέες προοπτικές, μπορούν να έρθουν εταιρείες στην πόλη, να δημιουργηθούν νέες δουλειές.
Υπάρχει και μία πρόταση πρωτοποριακή, που την έχω επεξεργαστεί και παλεύω να γίνει κεντρική κυβερνητική επιλογή.
Ποια είναι αυτή;
Η δημιουργία πάρκου επιχειρήσεων καινοτομίας και υψηλής τεχνολογίας στην παλιά βιομηχανική ζώνη του Πειραιά. Ανακατασκευή κτιρίων για να στεγάσουν επιχειρήσεις start-up και συνεργατικές επιχειρήσεις νέων ανθρώπων, στα πρότυπα της κοινωνικής οικονομίας.

Διαβάστε επίσης:

ΛΕΠΤΟ ΠΡΟΣ ΛΕΠΤΟ ΟΛΗ Η ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΑ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2015

ΜΑΘΕ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΕΙΣ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ

Σχετικές ειδήσεις