ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αποτελέσματα εκλογών 2015 - Οι ευρωπαϊκές… αντιδράσεις για τη νίκη ΣΥΡΙΖΑ

Αποτελέσματα εκλογών 2015 - Οι ευρωπαϊκές… αντιδράσεις για τη νίκη ΣΥΡΙΖΑ

Θετικά είναι τα σχόλια των περισσότερων Μέσων της Ευρώπης για την νίκη του Αλέξη Τσίπρα και την… έλευση του ΣΥΡΙΖΑ στην Κυβέρνηση, με… εξαίρεση τον Τύπο της Γερμανίας.

Συγκεκριμένα, η εφημερίδα «Bild» κυκλοφορεί τη Δευτέρα (26/1) με τίτλο «Φόβος για το ευρώ, θρίαμβος Τσίπρα», ενώ αναλυτές της τράπεζας «Berenberg», με σημείωμά τους, αναφέρουν πως η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί «νίκη της οργής επί του φόβου, της φαντασίας επί της λογικής», υποστηρίζοντας παράλληλα, πως η Ευρώπη θα πρέπει να… επιβάλλει στην πραγματικότητα τον Αλέξη Τσίπρα, καθώς «δεν μπορεί κανείς να δαπανά χρήματα που δεν έχει».

Αντίθετα, ο Σάντρο Γκότζι, ο Ιταλός υφυπουργός αρμόδιος για τις Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, υποστήριξε πως η εκλογή του ΣΥΡΙΖΑ δημιουργεί «ευκαιρίες» και όπως τόνισε χαρακτηριστικά: «Θεωρούμε ότι μετά από αυτή την ψηφοφορία θα έχουμε νέες ευκαιρίες για να επιδιώξουμε την αλλαγή στην Ευρώπη υπέρ της ανάπτυξης, των επενδύσεων και του αγώνα εναντίον της ανεργίας».

Παράλληλα, ο Ζαν Λικ Μελανσόν, ηγέτης του κόμματος της αριστεράς στην Γαλλία, τόνισε πως η άνοδος του Αλέξη Τσίπρα αποτελεί «παλιρροϊκό κύμα» και μιας «νέας σελίδας για την Ευρώπη».

Τέλος, ο Πάμπλο Ιγκέσιας, ηγέτης του κόμματος Ποδέμος στην Ισπανία, χαιρέτισε την νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και τόνισε πως «η ελπίδα έρχεται».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικές ειδήσεις