ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - Διεθνή ΜΜΕ: Τσίπρας-Καμμένος κατά της λιτότητας

Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - Διεθνή ΜΜΕ: Τσίπρας-Καμμένος κατά της λιτότητας

Για «ασυνήθιστη συμμαχία» κάνουν λόγο ταδιεθνή πρακτορεία έπειτα από την ανακοίνωση της συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ, ενώ ακόμα αναφέρουν ότι πρόκειται για κυβέρνηση που προκαλεί τους Ευρωπαίους εταίρους.

Το Bloomberg σημειώνει πως λίγες ώρες μετά την εκλογική του νίκη ο Αλέξης Τσίπρας δημιούργησε μια συμμαχία που προκαλεί πλέον τους Ευρωπαίους εταίρους.

Το Reuters αναφέρει πως πρόκειται για μια ασυνήθιστη συμμαχία ανάμεσα σε δύο κόμματα που κινούνται στα αντίθετα άκρα του πολιτικού φάσματος και τους ενώνει το κοινό μίσος για τα προγράμματα διάσωσης της Τρόικας.

Η Independent σημειώνει: «Χρειάστηκε λιγότερο από μια ώρα για να συμφωνήσουν Τσίπρας και Καμμένος να σχηματίσουν μια κυβέρνηση παρά το γεγονός ότι μεταξύ τους έχουν πολλές διαφορές, αλλά μια κοινή στάση απέναντι στη λιτότητα. Αν και ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να προβάλει το όραμα μιας Ελλάδας με σοσιαλισμό, οι ΑΝΕΛ έχουν περισσότερο λαϊκιστικό προφίλ και είναι κατά της μετανάστευσης και της πολυπολυτισμικότητας, ενώ ζητούν η Εκκλησία να παίξει μεγαλύτερο ρόλο στην Παιδεία.»

Πάντως τα περισσότερα διεθνή ΜΜΕ κάνουν λόγο για συμμαχία-έκπληξη ανάμεσα σε δύο κόμματα που αντιτίθενται στη λιτότητα.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

Σχετικές ειδήσεις