ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αποτελέσματα εκλογών 2015 – Ρέντσι: Όλη η Ευρώπη παρακολουθεί… Τσίπρα!

Αποτελέσματα εκλογών 2015 – Ρέντσι: Όλη η Ευρώπη παρακολουθεί… Τσίπρα!

Τον Αλέξη Τσίπρα για τη νίκη του στις βουλευτικές εκλογές συνεχάρη τη Δευτέρα (27/1) και ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Ματέο Ρέντσι, επισημαίνοντας μάλιστα ότι τον «παρακολουθεί όλη η Ευρώπη».

Η πρόκληση που αντιμετωπίζετε είναι ασφαλώς δύσκολη", ανέφερε ο Ιταλός πρωθυπουργός στη συγχαρητήρια επιστολή του προς τον νέο πρωθυπουργό της Ελλάδας. "Μια ολόκληρη ήπειρος παρακολουθεί τις ελληνικές πολιτικές εξελίξεις", σημείωσε.

Σημειώνεται ότι ο Ρέντσι, ο οποίος προσπαθεί να περιορίσει το χρέος των 2 τρισεκατομμυρίων ευρώ της Ιταλίας εν μέσω της τρίτης ύφεσης της χώρας μέσα σε μια εξαετία, έχει ζητήσει κατ' επανάληψη από τις Βρυξέλλες να επικεντρωθούν περισσότερο στην ανάπτυξη, παρά στα μέτρα λιτότητας. Η κρίση χρέους της Ελλάδας θεωρήθηκε, άλλωστε, απειλητική για τη σταθερότητα της Ιταλίας το 2011, καθώς εκτόξευσε στα ύψη το κόστος δανεισμού στην περιφέρεια της ευρωζώνης.

Το γεγονός πάντως ότι ο 40χρονος Ρέντσι προέρχεται και αυτός από την αριστερά, τον καθιστά πιθανό σύμμαχο του νέου πρωθυπουργού της Ελλάδας, στην προσπάθειά του να αναδιαπραγματευτεί τις συμφωνίες διάσωσης με τους πιστωτές της χώρας.

Η αναλυτική δήλωση και τα συγχαρητήρια του Ιταλού πρωθυπουργού Mαττέο Ρέντσι, καθώς και του Πιερλουίτζι Μπερσάνι

«Αγαπητέ Αλέξη, την ώρα που η κυβέρνησή σου ετοιμάζεται για την ορκωμοσία, θέλω να σου ευχηθώ ειλικρινώς καλή δουλειά», έγραψε στο συγχαρητήριο μήνυμά του προς τον Αλέξη Τσίπρα, ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματτέο Ρέντσι.

«Η πρόκληση που σας περιμένει είναι σίγουρα πολυσύνθετη. Μια ολόκληρη ήπειρος παρακολουθεί τις ελληνικές εξελίξεις με μεγάλη συγκινησιακή συμμετοχή. Θέλω να σου εκφράσω και πάλι τα ειλικρινή συγχαρητήρια μου και να σου αποστείλω τους φιλικότερους χαιρετισμούς μου», καταλήγει ο Ιταλός πρωθυπουργός.

Τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε και ο Πιερλουίτζι Μπερσάνι, πρώην γραμματέας του Δημοκρατικού Κόμματος.

«Με τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ δημιουργείται ένα ρήγμα, μια δίοδος. Από τη δίοδο αυτή πρέπει να καταφέρει να περάσει άμεσα κάτι το θετικό, μια ουσιαστική αλλαγή των πολιτικών λιτότητας. Αν αυτό δεν συμβεί, θα διακρίνουμε κάποια προβλήματα στον ορίζοντα». δήλωσε χαρακτηριστικά.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

Σχετικές ειδήσεις