ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Η νίκη της Αριστεράς ταρακουνά την Ευρώπη»

«Η νίκη της Αριστεράς ταρακουνά την Ευρώπη»

Η εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να κυριαρχεί, για τρίτη συνεχόμενη μέρα, στα μέσα ενημέρωσης.

«Η νίκη της αριστεράς ταρακουνά την Ευρώπη» έχει τίτλο η εφημερίδα The Age η οποία εκτός των άλλων φιλοξενεί και δηλώσεις ψηφοφόρων που υποστηρίζουν ότι και να ψήφιζαν Νέα Δημοκρατία στο παρελθόν αυτή τη φορά ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ «γιατί δεν πάει άλλο».

Σε σχόλιο της ίδιας εφημερίδας τονίζεται πάντως ότι «σύντομα ο κ, Τσίπρας θα μάθει πως αν δεν παίξει το παιχνίδι με τους κανόνες της ΕΕ, δεν θα υπάρξει παράταση μετά τις 18 Φεβρουαρίου για να αναθεωρηθούν τα μέτρα λιτότητας». Η εφημερίδα The Australian γράφει πως «η Ευρώπη σείεται από την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία» και συμπληρώνει πως «μετά από όσα πέρασαν οι Έλληνες τα τελευταία χρόνια είναι απορίας άξιον πως η ανατροπή δεν έγινε νωρίτερα».

Σε άλλη ανταπόκρισή της από την Αθήνα, η ίδια εφημερίδα γράφει πως «η Ευρώπη εισήλθε σε περίοδο αβεβαιότητας» ενώ συμπληρώνει πως «το φάντασμα του νεοναζισμού δεν πλανάται πάνω από την Ελλάδα. Έμεινε μόνιμα πλέον στην Ελλάδα με την Χρυσή Αυγή στην τρίτη θέση».
Η εφημερίδα The Australian γράφει ακόμα πως η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ είχε επιπτώσεις και στο δολάριο Αυστραλίας που έπεσε στο χαμηλότερο επίπεδό του για τα τελευταία 5,5 χρόνια, ακολουθώντας το ευρώ. Η αξία του αυστραλιανού νομίσματος έπεσε στα 78.58 σεντς του δολαρίου Αμερικής.

Η εφημερίδα Herald Sun γράφει πως «η Ελλάδα έστριψε αριστερά αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ που θριάμβευσε σχηματίζει κυβέρνηση με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, ένα δεξιό κόμμα».

Σε όλα τα δημοσιεύματα επαναλαμβάνονται οι δηλώσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για τερματισμό της πολιτικής της λιτότητας αλλά και το γεγονός πως η νέα κυβέρνηση δεν έχει μεγάλα χρονικά περιθώρια για διαπραγμάτευση με τους εταίρους της που αρνούνται κούρεμα του χρέους.

Σχετικές ειδήσεις