Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2015-Καμμένος: Από αυτή τη στιγμή υπάρχει κυβέρνηση στη χώρα (pics&video)

Newsbomb

Τη συμφωνία του με τον Αλέξη Τσίπρα για το σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας ανακοίνωσε ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

«Θέλω να σας ανακοινώσω ότι από αυτή τη στιγμή υπάρχει κυβέρνηση στη χώρα. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα. Ο Πρωθυπουργός θα μεταβεί στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την ορκωμοσία και θα ανακοινώσει τη σύνθεση της κυβέρνησης. Θα τα ανακοινώσει όλα ο Πρωθυπουργός, θα κάνει ανακοινώσεις. Εμείς εκτελέσαμε την εντολή του ελληνικού λαού. Ο στόχος είναι ενωμένοι οι έλληνες να προχωρήσουμε στην επόμενη μέρα με σεβασμό στο σύνταγμα και την κυριαρχία της χώρας».

Σε ερωτήσεις για τα χαρτοφυλάκια που θα λάβουν οι ΑΝΕΛ, ο κ. Καμμένος είπε ότι αυτά θα ανακοινωθούν από τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα.

Στις 15:30 ο Αλ.Τσίπρας θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο προκειμένου να λάβει από τον Κάρολο Παπούλια την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης.

Ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να ορκιστεί πρωθυπουργός εντός της ημέρας, ενώ η κυβέρνηση συνεργασίας θα ορκιστεί το απόγευμα της Τρίτης ή το αργότερο την Τετάρτη.

Όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν ότι ο Πάνος Καμμένος θα συμμετέχει στην κυβέρνηση από τη θέση του υπουργού Ναυτιλίας.

Στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο η πρώτη επίσκεψη Τσίπρα

Τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο θα επισκεφτεί το μεσημέρι ο Αλέξης Τσίπρας, σε μια απόλυτα ουσιαστική αλλά ταυτόχρονα και συμβολική κίνηση, καθώς ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ από την πρώτη στιγμή είχε κάνει σαφή την πρόθεσή του για συνεργασία με την εκκλησία.

Σημειώνεται ότι ο νέος Πρωθυπουργός είχε συναντηθεί με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και πριν τη διεξαγωγή των εκλογών, σε μια συνάντηση στην οποία συμφώνησαν να συστρατευτούν για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.

Στις 16:00 και ο Πάνος Καμμένος στον Ιερώνυμο

Συνάντηση με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο θα έχει στις 16:00 το μεσημέρι σήμερα, Δευτέρα (26/01/2015) και ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος.

Αύριο, στις 09:00 το πρωί θα συνεδριάσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος.

Ραγδαίες οι εξελίξεις

Ο κ. Τσίπρας αναμένεται να συναντηθεί σήμερα (στις 19:00) και με τον Σταύρο Θεοδωράκη, πιθανότατα μετά την ορκωμοσία του ως πρωθυπουργού. Στην τηλεφωνική επαφή που είχε με τον γγ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, ο κ. Τσίπρας του ανέφερε ότι πρόθεσή του είναι να τον ενημερώνει για όλα τα σημαντικά θέματα.

Τέλος, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία του Γιάννη Δραγασάκη με τον απερχόμενο υπουργό Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη, κατά την οποία του επισήμανε ότι η συζήτηση στο σημερινό Eurogroup (στο οποίο την Ελλάδα θα εκπροσωπήσει ο κ. Χαρδούβελης) δεν μπορεί να αφορά ουσιαστικά ζητήματα.


ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ