ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μνημονιακές υποχρεώσεις καθυστερούν την διάλυση της Βουλής

Μνημονιακές υποχρεώσεις καθυστερούν την διάλυση της Βουλής

Λόγω αυξημένων κοινοβουλευτικών εργασιών, απόρροια των υποχρεώσεων στους δανειστές, η Βουλή καθυστερεί να διαλυθεί, με συνέπεια ο χρόνος μέχρι τις εκλογές να παρατείνεται.


Συγκεκριμένα, πέντε νομοσχέδια εκκρεμούν για να μπορέσει η Βουλή να ανακοινώσει ότι ολοκλήρωσε το έργο της και να προχωρήσει σε διάλυση και προκήρυξη εκλογών.

Υπενθυμίζεται ότι η διάλυση της Βουλής είχε προγραμματιστεί για τις 6 Απριλίου, οπότε οι εκλογές θα μπορούσαν να γίνουν ακόμη και στις 29 του ίδιου μήνα. Παρόλα αυτά, στην κυβέρνηση κρίνουν ότι ο χρόνος δεν είναι επαρκής για την ολοκλήρωση των εργασιών και την ψήφιση των νομοσχεδίων.

Για τον λόγο αυτό, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, παρατείνεται ο χρόνος εργασιών κατά δύο ημέρες, έως το βράδυ της Μεγάλης Τρίτης, όπου και θα ψηφιστεί το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας, και την Μεγάλη Τετάρτη θα διαλυθεί η Βουλή, κάτι που «σπρώχνει» τις εκλογές, πιθανότατα για τις 6 Μαΐου.

Εργασίες το Σαββατοκύριακο

Παρότι ο Κανονισμός της Βουλής επιτρέπει εργασίες το Σαββατοκύριακο, αυτό το διήμερο (31/03 και 01/04) δεν θα εργαστεί η Βουλή, παρά την πίεση του χρόνου. Αυτό συμβαίνει, καθώς είναι γεγονός ότι έχουμε πια περάσει σε μια όψιμη εκλογική περίοδο. Έτσι, δίνεται αυτό το διάστημα στους υποψηφίους βουλευτές να επισκεφθούν τις περιφέρειές τους, και να αρχίσουν να κινούνται στο πλαίσιο της προεκλογικής περιόδου.