ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Public Issue:Το 52% θέλει κυβέρνηση συνεργασίας

Public Issue:Το 52% θέλει κυβέρνηση συνεργασίας

Το βαρόμετρο της Public Issue για τον ΣΚΑΙ και την Καθημερινή, αναφορικά με την καλύτερη μορφή διακυβέρνησης μετεκλογικά, δείχνει ότι το 52% θέλει κυβερνήσεις συνεργασίας.

Το 17% θέλει αυτοδύναμες κυβερνήσεις, το 8% επιθυμεί οικουμενική, το 7% νέα πρόσωπα/ κόμματα, το 3% κυβέρνηση τεχνοκρατών, χωρίς γνώμη είναι το 6% και 7% λοιπές απαντήσεις.

Ως προς τη σύνθεση του 52% που επιθυμεί τις κυβερνήσεις συνεργασίας, το 26% θέλει κυβέρνηση συνεργασίας των κομμάτων της Αριστεράς, το 10% κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ – ΝΔ, ευρύτερο συνασπισμό με βάση τα δύο μεγάλα κόμματα θέλει το 2%, συνεργασία δεξιών κομμάτων θέλει το 3%, συνεργασία εκτός ΠΑΣΟΚ – ΝΔ το 2% και κεντροαριστεράς το 2% και άλλες συνεργασίες 7%.

Ως προς την εκλογική επιρροή των κομμάτων, (έτσι εκφράζει την πρόθεση ψήφου η συγκεκριμένη εταιρία), η ΝΔ συγκεντρώνει 19%, το ΠΑΣΟΚ 14,5% (33,5% συγκεντρώνουν συνολικά τα δύο μεγάλα κόμματα), ο ΣΥΡΙΖΑ 13%, η ΔΗΜΑΡ 12%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 11%, το ΚΚΕ 11%, η Χρυσή Αυγή 5%, ο ΛΑΟΣ 3%, οι Οικολόγοι 3%, η ΔΗΣΥ 2%, η Δράση 2%, το ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1% και 3,5% τα λοιπά κόμματα.

Η δημοσκόπηση αυτή επιβεβαιώνει και σταθεροποιεί την εικόνα μιας εννιακομματικής βουλής. Επίσης σταθερή αρχίζει να γίνεται και η πιθανή κατάταξη των κομμάτων στο κοινοβούλιο μετεκλογικά.