ΠΟΛΙΤΙΚΗ

MRB: Τρίτο κόμμα το ΠΑΣΟΚ στη Β' Αθηνών

MRB: Τρίτο κόμμα το ΠΑΣΟΚ στη Β' Αθηνών

Τρίτο κόμμα αναδεικνύεται το ΠΑΣΟΚ στη Β' Αθηνών, μια περιφέρεια στην οποία ψηφίζει περίπου το ήμισυ του εκλογικού σώματος.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της MRB, μεταξύ 4-7 Απριλίου, το σκηνικό που διαμορφώνεται στη Β' Αθηνών αποτυπώνει τη ρευστότητα και τον κατακερματισμό του πολιτικού συστήματος. Πέραν του ΠΑΣΟΚ, που έρχεται τρίτο κόμμα συγκεντρώνοντας μόλις 9,9%, χαμηλά είναι και τα ποσοστά της ΝΔ, που λαμβάνει 15,5%, ενώ στη δεύτερη θέση έρχεται το ΚΚΕ, με 10,2%.

Ενισχυμένοι φαίνεται ότι βγαίνουν οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες», που συγκεντρώνουν ποσοστό 9,7% και κατατάσσονται τέταρτοι ενώ μεγάλο ποσοστό, σχεδόν 5% λαμβάνει η Χρυσή Αυγή.

Αναλυτικά, στη Β' Αθηνών η ΝΔ έρχεται πρώτη με 15,5%. Στη δεύτερη θέση έρχεται το ΚΚΕ με 10,2%, στην τρίτη το ΠΑΣΟΚ με 9,9% και στην τέταρτη οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 9,7%. Ακολουθεί στην πέμπτη θέση ο ΣΥΡΙΖΑ με 9,4%, στην έκτη η Δημοκρατική Αριστερά με 6,8%, στην έβδομη η Χρυσή Αυγή με 4,9% και στην όγδοη οι Οικολόγοι Πράσινοι με 4,2%.

Η Δημοκρατική Συμμαχία συγκεντρώνει 2,5%, ο ΛΑΟΣ 2,2%, η Κοινωνική Συμφωνία 0,4%, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1% και το Άρμα Πολιτών 1,2%.