ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γιατί μετέπεισε ο Καμμένος τον Δημαρά

Γιατί μετέπεισε ο Καμμένος τον Δημαρά

«Με τον κύριο Καμμένο αποκλείεται η συνεργασία. Το έχουμε πει ένα εκατομμύριο, το λέμε και τώρα και θα το ξαναπούμε και αύριο αν χρειαστεί».

Αυτό έλεγε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Άρματος Πολιτών κ. Γιάννης Δημαράς στις 4 Απριλίου στην εκπομπή του Κώστα Χαρδαβέλλα «Αποκαλύπτω» στο web tv του newsbomb.

Όπως μάλιστα εξηγούσε, το κόμμα του είχε ξεκινήσει κουβέντες σε μια προσπάθεια να συναντηθούν οι αντιμνημονιακές δυνάμεις, δεν είχε ακούσει όμως συγκεκριμένες προτάσεις που να κινούνταν στη γραμμή του κόμματός του. Τότε ο κ. Δημαράς συζητούσε με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Οι μέρες πέρασαν και σήμερα επιβεβαιώθηκαν τελικά οι φήμες για συνεργασία του Γιάννη Δημαρά με τον Πάνο Καμμένο!

Τι μεσολάβησε και το κατηγορηματικό και απόλυτο «όχι» έγινε «ναι» στη συνεργασία με τους Ανεξάρτητους Έλληνες;

Ο Γιάννης Δημαράς εξέφρασε τη βαθιά του απογοήτευση για την αδυναμία συνεννόησης μεταξύ των υπόλοιπων αντιμνημονιακών δυνάμεων.

«Από τις 14 Απριλίου 2011, όταν το Άρμα Πολιτών εγκρίθηκε από τον Άρειο Πάγο ως κόμμα, σταθερή και δημόσια ήταν η πρόσκληση προς όλες τις αντιμνημονιακές οργανώσεις και πολιτικά κόμματα, για μία κοινή συμπόρευση προκειμένου να αντιμετωπιστεί η μνημονιακή επιλογή της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Παρά τις πολύμηνες συζητήσεις και συνομιλίες με όλους όσοι δήλωναν αντιμνημονιακοί, δυστυχώς, δεν υπήρξε αποτέλεσμα» και η «αδυναμία συνεννόησης οδήγησε σε πολυδιάσπαση το χώρο που ενώ ... συμφωνούσε, δεν μπόρεσε να συνεννοηθεί», αναφέρει στη σχετική ανακοίνωσή του το κόμμα του Γιάννη Δημαρά.

«Περιμέναμε μέχρι την τελευταία στιγμή τη δυνατότητα κοινής καθόδου στις εκλογές. Δυστυχώς πολιτικές δυνάμεις που είχαν συμφωνήσει μαζί μας, δύο μέρες πριν από την προθεσμία κατάθεσης υποψηφιοτήτων, αρνήθηκαν», υποστηρίζει το Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών και επισημαίνει ότι «ο μόνος πολιτικός χώρος ο οποίος από την πρώτη στιγμή και επανειλημμένα μας προσκάλεσε σε συνεργασία, ήταν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες».

Ο Πάνος Καμμένος αναφέρει σε ανακοίνωση των Ανεξάρτητων Ελλήνων ότι «οι συγκυβερνώντες, εκτελώντας εντολές της Τρόικας και συμπιέζοντας την προεκλογική περίοδο, προσπάθησαν να δυναμιτίσουν τη συστράτευση των Ελλήνων απέναντι στις δυνάμεις της κατοχής των τοκογλύφων και των τραπεζιτών. Ο χρόνος δεν επιτρέπει τη δημιουργία Συνασπισμών Κομμάτων και ο Εκλογικός Νόμος στην ουσία στρεβλώνει τη Λαϊκή θέληση. Με τα δεδομένα αυτά, προσκάλεσα τον Γιάννη Δημαρά και το Άρμα Πολιτών να συνεργαστούν μαζί μας σε βάση ισοτιμίας. Τιμώ τον Γιάννη Δημαρά για την πορεία του στην Ελληνική πολιτική σκηνή. Άλλωστε, δώσαμε μαζί μάχες στο Κοινοβούλιο εναντίον της εκποίησης της χώρας και πιστεύω ότι ΜΑΖΙ θα αποκτήσουμε ακόμη μεγαλύτερη δύναμη προκειμένου να αντισταθούμε».

Και η ανακοίνωση καταλήγει: «Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για τους Ανεξάρτητους Έλληνες να φιλοξενήσουμε στα ψηφοδέλτιά μας τους υποψήφιους του Άρματος Πολιτών».

Διαβάστε επίσης: Δημαράς: Δεν θα συνεργαστώ με τον Καμμένο