ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκανδαλίδης-Αβραμόπουλος διασταύρωσαν τα ξίφη τους

Σκανδαλίδης-Αβραμόπουλος διασταύρωσαν τα ξίφη τους

Τα προεκλογικά τους ξίφη διασταύρωσαν οι υπουργοί Αγροτικής Ανάπτυξης και Άμυνας, κ.κ. Κώστας Σκανδαλίδης και Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Λίγες ημέρες πριν τις εκλογές της 6ης Μαΐου, τα δύο κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ μιλώντας στο ρ/σ «Real 97,8» συμφώνησαν ότι κατά τη διάρκεια της κυβέρνησης Παπαδήμου εγκαταστάθηκε ένα πλαίσιο συνεννόησης μεταξύ των δύο κομμάτων, ενώ προειδοποίησαν για την κρισιμότητα των εκλογών της 6ης Μαΐου.

«Η κυβέρνηση του κ. Παπαδήμου, έδωσε την ευκαιρία σε δυο τελείως διαφορετικά κόμματα, συμφωνώντας σε δυο σημεία, να καθίσουν κάτω, να βάλουν τα πράγματα σε μια τάξη» δήλωσε o κ. Σκανδαλίδης.

«Το εξάμηνο που προηγήθηκε τα δυο κόμματα γνωρίστηκαν κάπως καλύτερα γιατί κάθισαν γύρω απ' το ίδιο τραπέζι, η κυβέρνηση Παπαδήμου με το μίνιμουμ πλαίσιο συνεννόησης που κατάφερε, έβαλε τη σπορά» δήλωσε από την πλευρά του ο κ. Αβραμόπουλος.

Αναφερόμενος στις εκλογές, ο κ. Αβραμόπουλος επισήμανε ότι το διακύβευμα είναι η πολιτική σταθερότητα και κάλεσε τους πολίτες να ψηφίσουν συγκρατώντας το θυμό και την οργή τους, συναισθήματα που ανοίγουν δρόμους για μοιραίες καταστάσεις.

Στην ανάγκη να υπάρξει πολιτική σταθερότητα αναφέρθηκε και ο κ. Σκανδαλίδης, διευκρινίζοντας πάντως ότι σε αυτήν τη φάση, κάτι τέτοιο δεν θα επέλθει με μια ισχυρή και αυτοδύναμη κυβέρνηση, αλλά με μια κυβέρνηση συνεργασίας των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων «διότι τα προβλήματα είναι πάρα πολύ μεγάλα και το ξεπέρασμά τους απαιτεί ευρύτερες συναινέσεις».