ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2012 – Αποτελέσματα: Τα ευτράπελα της κάλπης

Εκλογές 2012 – Αποτελέσματα: Τα ευτράπελα της κάλπης

Μικρά και μεγάλα περιστατικά που έδωσαν το δικό τους «χρώμα» κατά τη διάρκεια της εκλογικής διαδικασίας.

Ψηφοφορία χωρίς κάλπη και εφορευτική επιτροπή, επεισόδια, αποχή, ψηφοδέλτια σε άλλη περιοχή και άλλα πολλά σημάδεψαν και αυτή τη φορά τις εκλογές...

Στην Κρήνη, ένα μικρό πορτάκι, καλωσόριζε τους ψηφοφόρους

Η κεντρική σιδερένια πόρτα του σχολείου στα εκλογικά τμήματα 330 και 331 ήταν κλειστή με αλυσίδα και οι δημότες εισέρχονται από ένα πορτάκι.

Σε εκλογικό κέντρο της Ρόδου σημειώθηκε επεισόδιο μεταξύ ΚΚΕ και Χρυσής Αυγής. Αφορμή στάθηκαν οι αφίσες που τοποθέτησαν τα μέλη της Χρυσής Αυγής στο χώρο προκαλώντας την έντονη αντίδραση των εκπροσώπων του ΚΚΕ.

Το συμβάν έληξε χωρίς συλλήψεις ενώ η παρουσία της αστυνομίας ήταν εμφανής.

Έψαχναν τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής στη Λαμία

Σε εκλογικό κέντρο της Λαμίας, κάποια μέλη της εφορευτικής επιτροπή δεν παρουσιάστηκαν , ωστόσο η διαδικασία ξεκίνησε κανονικά με ένα η δύο μέλη.

Ειδικά στο 147ο εκλογικό τμήμα της Λαμίας (8ο Δημοτικό στα Καλύβια), η δικαστική αντιπρόσωπος ήταν εκεί στην ώρα της, αλλά δεν υπήρχε κανένα μέλος της εφορευτικής επιτροπής.

Αμέσως ενημερώθηκε το πρωτοδικείο και η Αστυνομία, η οποία κινητοποιήθηκε και σε λίγη ώρα βρέθηκαν ένα ή δύο μέλη της εφορευτικής επιτροπής και μεταφέρθηκαν άμεσα στο εκλογικό τμήμα, όπου ξεκίνησε η διαδικασία.

Ψηφοδέλτια της Θεσπρωτίας στις ...Σέρρες

Μπροστά σε μία έκπληξη βρέθηκαν οι ψηφοφόροι στις Σέρρες. Τα ψηφοδέλτια ήταν του νομού Θεσπρωτίας.

Το λάθος εντοπίστηκε από δικαστικό αντιπρόσωπο και η τάξη επανήλθε άμεσα. «Ήταν λάθος του τυπογραφείου» επεσήμανε ο αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Μωϋσιάδης.

Πήγαν με εκλογικά βιβλιάρια

Στην Κρήτη, δυο χαριτωμένα περιστατικά αναστάτωσαν ευχάριστα τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής σε εκλογικά κέντρα του νησιού.

Ζευγάρι ηλικιωμένων κατέφτασε νωρίς το πρωί σε εκλογικό κέντρο του Ηρακλείου και για να είναι σίγουροι ότι δεν θα χάσουν την ψήφο, «ξέθαψαν» τα εκλογικά τους βιβλιάρια!

Τα επέδειξαν στην εφορευτική επιτροπή για να πάρουν την απάντηση ... ότι εδώ και χρόνια δεν είναι απαραίτητα!

Το γέλιο σκόρπισε και ένας νεαρός σε άλλο εκλογικό κέντρο του Ηρακλείου, ο οποίος δεν έδειξε να εμπιστεύεται το αυτοκόλλητο του φακέλου, γι' αυτό φρόντισε να τον «ενισχύσει» το φάκελο με το σάλιο του.

Στον Πύργο ξέχασαν την ...κάλπη!

Τα ευτράπελα των εκλογών ξεκίνησαν στον Πύργο από νωρίς το πρωί. Στο 357ο εκλογικό τμήμα στον Πύργο Ηλείας οι ψηφοφόροι δεν έβρισκαν κάλπη να ρίξουν τα ψηφοδέλτια...

Άμεσα κινητοποιήθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες.

Αγρίνιο: Μεθυσμένος εισέβαλε με όπλο σε εκλογικό κέντρο

Τον τρόμο σκόρπισε το πρωί ένας νεαρός άντρας σε εκλογικό κέντρο του Αγρινίου όταν εισέβαλε σε αυτό κρατώντας ένα όπλο!

Ο νεαρός, περίπου 30 ετών, μπήκε στο κέντρο με ένα πιστόλι κρότου λάμψης ενώ όπως διαπιστώθηκε αργότερα, βρισκόταν υπό κατάσταση μέθης.

Το επεισόδιο έγινε λίγο μετά το άνοιγμα της κάλπης όταν ο 30χρονος μπήκε στο εκλογικό τμήμα και άρχισε να φωνάζει.

Άμεσα τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής ειδοποίησαν την αστυνομία, άνδρες της οποίας διαπίστωσαν ότι επρόκειτο για πιστόλι ρεπλίκα!

Αποχή στην Έδεσσα!

Εκλογές τέλος για εκατοντάδες κατοίκους στην Έδεσσα!

Τουλάχιστον 400 πολίτες, κάτοικοι σε οικισμούς και χωριά στην Έδεσσα παρέδωσαν χθες βράδυ τις ταυτότητές τους απέχοντας έτσι από το εκλογικό τους δικαίωμα.

Οι κάτοικοι διαμαρτύρονται για το γεγονός ότι οι αγροτικές καλλιέργειες της περιοχής τους υπέστησαν καταστροφές, για τις οποίες η πολιτεία δεν έδωσε καμία σημασία.

Με περιπολικά μεταφέρθηκαν δικαστικοί αντιπρόσωποι στα Μέγαρα

Με περιπολικά της αστυνομίας μεταφέρθηκαν δυο δικαστικοί αντιπρόσωποι από τα Μέγαρα και το Καματερό.

Οι δικαστικοί δεν μετέβησαν στα εκλογικά κέντρα και ζητήθηκε η συνδρομή της αστυνομίας προκειμένου να λειτουργήσουν τα εκλογικά κέντρα.

Χωρίς εφορευτικές επιτροπές εκλογικά τμήματα στην Ξάνθη

Το σύνολο των εκλογικών τμημάτων στην Ξάνθη λειτουργούσαν χωρίς εφορευτικές επιτροπές!

Κι αυτό γιατί σε πολλά από τα 223 εκλογικά κέντρα της Π.Ε. Ξάνθης είτε δεν εμφανίστηκαν καθόλου τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών, αναγκάζοντάς τα να λειτουργούν μόνο με τους γραμματείς, είτε εμφανίστηκαν ένα με δύο άτομα.

Κέρκυρα: Κατάληψη σε δύο εκλογικά τμήματα

Σε συμβολική κατάληψη από τις 09:00 το πρωί και για τρεις ώρες προχώρησαν οι κάτοικοι του χωριού Λαπάδες, εις ένδειξη διαμαρτυρίας για την απόφαση του υπουργείου Παιδείας να βάλει «λουκέτο» στο Γυμνάσιο της περιοχής τους.

Στο Ροπωτό Τρικάλων ψηφίζουν «αγκαλιά» με τα ... χαλάσματα

Ένα μεγάλο τμήμα του χωριού Ροπωτό έχει... εξαφανιστεί εξαιτίας κατολίσθησης ενώ η κατάσταση μέρα με τη μέρα επιδεινώνεται.