ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στις κάλπες οι φοιτητές

Στις κάλπες οι φοιτητές

Στις κάλπες προσέρχεται σήμερα η νεολαία καθώς διεξάγονται οι φοιτητικές εκλογές σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ, μία μέρα μετά το ναυάγιο των διαβουλεύσεων για το σχηματισμό κυβέρνησης.

Χωρίς αμφιβολία πρόκειται για τη μεγαλύτερη δημοσκόπηση στους νέους ανθρώπους της χώρας μας, περίπου ένα μήνα πριν από τις επαναληπτικές εκλογές που θα λάβουν χώρα 10 ή 17 Ιουνίου.

Ωστόσο, είναι δεδομένο πως ο πιο ενδιαφέρων παράγοντας της σημερινής αναμέτρησης είναι ο βαθμός συμμετοχής των φοιτητών που θα καταφέρουν να προσελκύσουν οι παρατάξεις.

Συγκεκριμένα, την περασμένη χρονιά η συμμετοχή παρουσίασε αύξηση σε σχέση με τη βουτιά των 10 μονάδων το 2010. Την τριετία 2007-2009 απογειώθηκε η συμμετοχή στις εκλογές για την ανάδειξη των διοικήσεων των φοιτητικών συλλόγων σπάζοντας όλα τα ρεκόρ από τη Μεταπολίτευση.

Το 2008 η συμμετοχή έφτασε στο 70%, ωστόσο η μεγάλη κάμψη σημειώθηκε το 2010, γεγονός που αποδόθηκε στο σοκ που είχε προκαλέσει το μνημόνιο στην ελληνική κοινωνία.

Να σημειωθεί ότι από την περσινή χρονιά, κατά την οποία επέστρεψαν στις κάλπες οι φοιτητές, επωφελήθηκε κυρίως η ΔΑΠ που επανέφερε το ποσοστό της πάνω από το ψυχολογικό όριο του 40%, ενώ παράλληλα αύξησε την απόσταση της από τη δεύτερη ΠΑΣΠ στις 7 ποσοστιαίες μονάδες.