ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φοιτητικές εκλογές 2012: Πρώτες εκτιμήσεις- Ενισχυμένη η ΔΑΠ

Φοιτητικές εκλογές 2012: Πρώτες εκτιμήσεις- Ενισχυμένη η ΔΑΠ

Τους εκπροσώπους τους στα Πανεπιστήμια και στα ΤΕΙ αναμένεται να εκλέξουν περίπου 135.000 νέες και νέοι στις σημερινές φοιτητικές εκλογές.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, ενδέχεται να υπάρξει αναντιστοιχία μεταξύ των αποτελεσμάτων των πρόσφατων βουλευτικών εκλογών καθώς τα μέχρι τώρα δεδομένα διαγράφουν μία ακόμα επικράτηση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ.

Συγκεκριμένα, παρά την παραφιλολογία που ήθελε τις αριστερές δυνάμεις να κερδίζουν έδαφος και έχοντας πλέον ξεκάθαρη εικόνα από τα ψηφοδέλτια στις μεγαλύτερες σχολές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, η φοιτητική παράταξη της Νέας Δημοκρατίας δείχνει να είναι ενισχυμένη.

Από την άλλη πλευρά, τραγική είναι η εικόνα που παρουσιάζει η ΠΑΣΠ αφού σε πολλά τμήματα υπήρχε αδυναμία ακόμα και να συγκροτηθεί αξιοπρεπές ψηφοδέλτιο.

Η ΠΚΣ δείχνει να μετρά και αυτή απώλειες λόγω του πολιτικού σκηνικού και της αδιαλλαξίας του ΚΚΕ.

Πάντως, η εξωκοινοβουλευτική Αριστερά, η οποία μάλλον εισπράττει το μεγαλύτερο μέρος των δυσαρεστημένων με το ΠΑΣΟΚ νεολαίων είναι αυτή που εμφανίζεται ελαφρά κερδισμένη.

Είναι δεδομένο ότι η ΔΑΠ θα επικρατήσει για 26η συνεχόμενη χρονιά πηγαίνοντας κόντρα ακόμα και στη σημερινή δυσαρέσκεια για την πολιτική κατάσταση και την πολυδιάσπαση της κεντροδεξιάς.