ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλευτική αποζημίωση - πρόκληση

Βουλευτική αποζημίωση - πρόκληση

Βουλευτές ζήτησαν αποζημίωση για τις λίγες ώρες που θα λειτουργήσει η Βουλή.

Μπορεί η Ελλάδα να διέρχεται την χειρότερη κρίση και μάλιστα ακυβέρνητη και πλέον στην Ευρώπη να συζητούν ανοιχτά την έξοδο της χώρας από το ευρώ, αυτό όμως δεν εμπόδισε ορισμένους νεοεκλεγέντες βουλευτές να απαιτήσουν να τους καταβληθεί η βουλευτική αποζημίωση για τα λίγα 24ωρα που θα λειτουργήσει η Βουλή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αρκετοί βουλευτές πέρασαν από τα αρμόδια γραφεία του κοινοβουλίου προκειμένου να ρωτήσουν αν θα πληρωθούν για τις ώρες που λειτουργήσει η Βουλή. Ορισμένοι εξήγησαν ότι πρέπει να τους καταβληθεί μια ολόκληρη αποζημίωση, ενώ άλλοι εξήγησαν ότι πρέπει τουλάχιστον να τους δοθεί το ποσό που αντιστοιχεί στις ημέρες που θα παραμείνει ανοιχτή η Βουλή.

Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη θα συγκληθεί η Βουλή, θα ορκιστούν οι βουλευτές ενώ την ερχόμενη Παρασκευή η Ολομέλεια θα εκλέξει το νέο προεδρείο της Βουλής.

Την Παρασκευή το βράδυ ή το Σάββατο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα εκδώσει Διάταγμα με το οποίο θα διαλύει την Βουλή και θα προκηρύσσει εκλογές. Άρα, το όλο ζήτημα προκύπτει για τις δύο ημέρες κατά τις οποίες θα διευθετηθούν οι κοινοβουλευτικές εκκρεμότητες προκειμένου να προχωρήσει η χώρα σε εκλογές.

Το γεγονός αυτό φαίνεται ότι προβλημάτισε έντονα τον απερχόμενο Πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο, ο οποίος αφού πρώτα διαπίστωσε ότι ο εσωτερικός κανονισμός δεν προβλέπει κάτι συγκεκριμένο και άρα το αν θα καταβληθούν ή όχι μισθοί εξαρτάται από την δική του απόφαση, ανέλαβε πρωτοβουλία, συνομίλησε με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς και τελικά αποφασίστηκε να μην υπάρξει καμία πληρωμή.