ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοσκοπήσεις: Μάχη ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ για την πρώτη θέση

Δημοσκοπήσεις: Μάχη ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ για την πρώτη θέση

Μάχη για την πρώτη θέση δίνουν Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις που δημοσιεύει ο Κυριακάτικος Τύπος.

Από τις τρεις δημοσκοπήσεις που δημοσιεύονται, η Νέα Δημοκρατία έχει προβάδισμα στις δύο, ενώ σε μία ο ΣΥΡΙΖΑ αναδεικνύεται πρώτη δύναμη. Την ίδια ώρα, πτώση στα ποσοστά τους σημειώνουν Ανεξάρτητοι Έλληνες, ΚΚΕ, Χρυσή Αυγή και Οικολόγοι Πράσινοι.

ΜRB: Πρώτη η Νέα Δημοκρατία

Με βάση τη δημοσκόπηση της MRB για λογαριασμό της εφημερίδας «Real News» η Νέα Δημοκρατία κερδίζει 20,1%. Στη δεύτερη θέση έρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ με 19,6% και στην τρίτη το ΠΑΣΟΚ με 11,9%. Ακολουθούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 7%, η Δημοκρατική Αριστερά με 5,7%, το ΚΚΕ με 4,9% και η Χρυσή Αυγή με 4,8%.

Εκτός Βουλής μένουν Δημιουργία Ξανά με 1,6%, Δημοκρατική Συμμαχία με 1,4% και ΛΑΟΣ με 1,1%. «Άλλο κόμμα» απάντησε ποσοστό 1,1% των ερωτηθέντων, ενώ στο 17,6% εκτιμάται η αδιευκρίνιστη ψήφος.

ALCO: Προηγείται η ΝΔ με 1,7%

Πρώτη δύναμη με προβάδισμα 1,7% αναδεικνύεται η ΝΔ και στη δημοσκόπηση της Alco για την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα».

Στην πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 23,1%, ενώ έπεται ο ΣΥΡΙΖΑ με 21,4%. Στην τρίτη θέση βρίσκεται το ΠΑΣΟΚ με 13,5%, ακολουθούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 7,3%, η Δημοκρατική Αριστερά 6%, το ΚΚΕ με 5,2% και η Χρυσή Αυγή με 5,2%.

Άλλα κόμματα δηλώνει ότι θα ψηφίσει το 7,7%, ενώ οι αναποφάσιστοι αγγίζουν το 12%.

Public Issue: Προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ έρχεται πρώτος στη δημοσκόπηση της Public Issue για λογαριασμό της εφημερίδας «Καθημερινή».

Στη δημοσκόπηση, στην οποία εξετάζεται η εκτίμηση εκλογικής επιρροής, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 28%, η ΝΔ 24% και το ΠΑΣΟΚ 15%. Στην τέταρτη θέση έρχονται οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 8%, στην πέμπτη η ΔΗΜΑΡ με 7%, στην έκτη το ΚΚΕ με 5% και στην έβδομη η Χρυσή Αυγή με 4,5%. Εντός βουλής με 3% μπαίνει η Δημιουργία Ξανά, ενώ οι Οικολόγοι Πράσινοι λαμβάνουν 1,5 και «άλλο κόμμα» απαντά το 4%.