ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έκλεισε η συμφωνία ΝΔ - ΔΗΣΥ

Έκλεισε η συμφωνία ΝΔ - ΔΗΣΥ

Εντός της ημέρας αναμένεται η ανακοίνωση της εκλογικής συνεργασίας της ΝΔ με τη Δημοκρατική Συμμαχία της Ντόρας Μπακογιάννη, η οποία θα συνοδεύεται από πλαίσιο αρχών υπέρ του ευρωπαϊκού προσανατολισμού της χώρας.

Την ίδια ώρα, οι διεργασίες για τη συνένωση της κεντροδεξιάς προκαλούν διαρροές στον ΛΑΟΣ του Γιώργου Καρατζαφέρη, ο οποίος επιμένει σε αυτόνομη κάθοδο στις νέες κάλπες, αλλά τουλάχιστον τρεις από τους πρώην βουλευτές του κατευθύνονται ήδη προς τη Συγγρού.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η συμφωνία που έχει οριστικοποιηθεί προβλέπει ότι η Δημοκρατική Συμμαχία δεν θα κατέβει στις εκλογές της 17ης Ιουνίου, αλλά η κ. Μπακογιάννη μαζί με άλλα στελέχη του κόμματος, ιδίως οι πρώην βουλευτές Χρήστος Μαρκογιαννάκης, Λευτέρης Αυγενάκης και Γιώργος Κοντογιάννης, θα συμπεριληφθούν σε εκλόγιμες θέσεις στα γαλάζια ψηφοδέλτια.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η κυρία Μπακογιάννη θα ενταχθεί στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ, ο κ. Μαρκογιάννακης σε εκλόγιμη θέση στα Χανιά, ο κ. Αυγενάκης στο Ηράκλειο, ενώ ο κ. Κοντογιάννης, ο οποίος ήταν υποψήφιος με τη ΔΗΣΥ στη Β' Αθήνας, θα επιστρέψει σε εκλόγιμη θέση στο γαλάζιο ψηφοδέλτιο της Ηλείας.