ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προεκλογικές μεταθέσεις στο ΥΠΟΟΙΚ καταγγέλλει ο Δ. Παπαδημούλης

Προεκλογικές μεταθέσεις στο ΥΠΟΟΙΚ καταγγέλλει ο Δ. Παπαδημούλης

Καταγγελία βόμβα από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ που κατήγγειλε προεκλογικές μεταθέσεις στο Υπουργείο Οικονομικών για «καθαρά ψηφοθηρικούς λόγους».

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης κατηγορεί τον υπουργό κ. Φ. Σαχινίδη ότι το χρονικό διάστημα από 9 Απριλίου έως τις 11 Απριλίου του 2012 «πρόλαβε να υπογράψει πάνω από 120 μεταθέσεις, τοποθετήσεις προϊσταμένων και αποσπάσεις (ακόμα και σε πολιτικά γραφεία) υπαλλήλων του Υπουργείου του για καθαρά προεκλογικούς ψηφοθηρικούς λόγους, αποδιοργανώνοντας ακόμα περισσότερο τον φορολογικό και φοροεισπρακτικό μηχανισμό».


Καλεί μάλιστα την υπηρεσιακή κυβέρνηση να προβεί σε εξονυχιστικό έλεγχο όλων των μεταθέσεων, τοποθετήσεων και αποσπάσεων που πραγματοποιήθηκαν προεκλογικά σε όλα τα υπουργεία και να ακυρωθούν.

Όπως υποστηρίζει, η συντριπτική πλειοψηφία των μετακινήσεων υπογράφηκε αμέσως μετά την προκήρυξη των εκλογών (9-11 Απριλίου) και συνεχίστηκαν έως και αμέσως μετά την διεξαγωγή των εκλογών (11 Μαΐου).

«Ούτε η πρόσφατη ανακοίνωση νέας υστέρησης δημοσίων εσόδων τουλάχιστον κατά 15%, ούτε η διάλυση του φορολογικού μηχανισμού του κράτους από τον αναχρονιστικό και πελατειακό τρόπο διοίκησης που για χρόνια εφάρμοσαν εναλλάξ, φαίνεται να πτοούν τους συνεταίρους του μνημονίου ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Εξακολουθούν να "φροντίζουν" για την υποστελέχωση των υπηρεσιών με μοναδικό κριτήριο τις ρουσφετολογικές αποσπάσεις και προαγωγές», τόνισε ο κ. Παπαδημούλης.