ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Λούκα, ο Τσίπρας και ο Αρσένης

Η Λούκα, ο Τσίπρας και ο Αρσένης

Μπορεί η στήριξη της Κοινωνικής Συμφωνίας στον ΣΥΡΙΖΑ ενόψει των εκλογών της 17ης Ιουνίου να επισημοποιήθηκε σήμερα δια στόματος της πρόεδρου της, κ. Λούκας Κατσέλη, ωστόσο το newsbomb.gr είχε αποκαλύψει πολύ νωρίτερα το παρασκήνιο της συνεργασίας.

Ήδη από τη σύγκλιση του Συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, το newsbomb.gr είχε προειδοποιήσει ότι η πρόταση του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Αλέξη Τσίπρα στο πρόσωπο του κ. Γεράσιμου Αρσένη για υπηρεσιακό πρωθυπουργό, δεν ήταν ένα πυροτέχνημα.

Οι παρασκηνιακές επαφές μεταξύ του κ. Τσίπρα και της κ. Κατσέλη είχαν ξεκινήσει πολύ νωρίτερα. Όμως μέχρι να καταλήξουν στον πολιτικό «γάμο» που ανακοινώθηκε σήμερα, υπήρξε μια αρχική έκφραση δυσαρέσκειας από τη μεριά του κ. Καστανίδη, την οποία προσπάθησε να διασκεδάσει άμεσα η κ. Κατσέλη.

Στο άλλο στρατόπεδο, η πρώτη αντίδραση ήταν επίσης μουδιασμένη κυρίως στο χώρο των συνιστωσών, καθώς το όνομα του Γεράσιμου Αρσένη έχει συνδεθεί με τους μαθητικούς αγώνες του 1999, όπως και με την καθιέρωση του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ για τις προσλήψεις εκπαιδευτικών.

Διαβάστε επίσης:

Γιατί ο Τσίπρας πρότεινε τον Γεράσιμο Αρσένη