ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ντιμπέιτ Σαμαρά-Τσίπρα: Κατ' αρχήν συμφωνία, αλλά...

Ντιμπέιτ Σαμαρά-Τσίπρα: Κατ' αρχήν συμφωνία, αλλά...

Να λύσουν τις μεταξύ τους διαφωνίες θα επιχειρήσουν τις προσεχείς μέρες Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ, όσον αφορά το ντιμπέιτ των κ.κ. Σαμαρά και Τσίπρα.

Παρά την κατ' αρχήν συμφωνία για τη διεξαγωγή της τηλεοπτικής μονομαχίας των δύο αρχηγών τη Δευτέρα, 11 Ιουνίου, τα επιτελεία των δύο κομμάτων δεν έχουν συμφωνήσει για τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί.

Η Συγγρού ζητά να γίνει η τηλεμαχία με τους όρους και τις προϋποθέσεις του 2009, μεταξύ των κ.κ. Κ. Καραμανλή και Γ. Παπανδρέου, δηλαδή να υπάρξει διαχωρισμός της θεματολογίας σε πέντε ή έξι κεφάλαια και ο δημοσιογράφος-συντονιστής να θέτει τις ερωτήσεις. Στο τέλος της διαδικασίας, ο κάθε αρχηγός θα μπορεί να απαντά σε ερωτήσεις που θα του υποβάλει ο αντίπαλός του.

Αντιθέτως, η Κουμουνδούρου ζητά πιο ελεύθερη διαδικασία κατά το γαλλικό μοντέλο, με τους αρχηγούς να μπορούν να διακόπτουν και να σχολιάζουν τις τοποθετήσεις που παρουσιάζονται.

Τις επόμενες ημέρες θα συναντηθούν οι εκπρόσωποι τύπου της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ κ.κ. Γ. Μιχελάκης και Π. Σκουρλέτης, ώστε να οριστικοποιηθούν οι λεπτομέρειες της διαδικασίας. Στην ατζέντα της συνάντησης βρίσκονται θέματα που αφορούν στη διάρκεια του ντιμπέιτ, τη θεματολογία και τη συμμετοχή των δημοσιογράφων.

Αντιδράσεις από το ΠΑΣΟΚ

Από την πλευρά του, το ΠΑΣΟΚ εμμένει στην ανάγκη να διεξαχθεί τηλεμαχία με τη συμμετοχή όλων των πολιτικών αρχηγών πλην του επικεφαλής της Χρυσής Αυγής, κ. Νίκου Μιχαλολιάκου. Μάλιστα, η Ιπποκράτους δεν κρύβει την ενόχλησή της για το ντιμπέιτ των δύο.

Το ΚΚΕ ζητά διεξαγωγής μιας τηλεμαχίας με τη συμμετοχή όλων των κομμάτων, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες ζητούν σε αυτή να μετάσχουν όλοι οι αρχηγοί των κοινοβουλευτικών κομμάτων, ενώ η ΔΗΜΑΡ επέκρινε τη «θεατρική παράσταση» των δύο.