ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλευτικές εκλογές 2012: Στο νήμα θα κριθεί ο νικητής

Βουλευτικές εκλογές 2012: Στο νήμα θα κριθεί ο νικητής

Εκλογικό θρίλερ βλέπουν οι αναλυτές – κλειδί οι αναποφάσιστοι

Η Νέα δημοκρατία και ο ΣΥΡΙΖΑ κονταροχτυπιούνται για την πρώτη θέση, με τη διαφορά ανάμεσα στα δύο κόμματα, σύμφωνα με τα επιτελεία των κομμάτων, να είναι πολύ μικρή και στα όρια του στατιστικού λάθους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΝΔ μέχρι το μεσημέρι είχε μια διαφορά ασφαλείας από το δεύτερο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το πρωί προσήλθαν να ψηφίσουν κυρίως μεγάλες ηλικίες.

Από το μεσημέρι και μετά, που προσήλθαν στα εκλογικά κέντρα οι ηλικίες 18 – 35, τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ άρχισαν να ανακάμπτουν, με αποτέλεσμα να φτάσουν σε απόσταση αναπνοής από τη ΝΔ.

Σημαντικό ρόλο στο εκλογικό αποτέλεσμα θα παίξουν οι αναποφάσιστοι και όσοι πάνε να ψηφίσουν την τελευταία στιγμή, καθώς ορισμένοι μεταφράζουν την ψήφο τους, ως «ψήφο της μίας μέρας» ή ως «ψήφο του φόβου».

Το βέβαιο είναι πως η βραδιά θα είναι μεγάλη και ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να δώσουν μάχη για την πρώτη θέση και το μπόνους των 50 εδρών.

Μάλιστα, δεν λείπουν κι αυτοί που προβλέπουν εκλογική βραδιά ανάλογη με το 2000, όταν τα exit polls αρχικά έδειξαν νικητή τη Νέα Δημοκρατία, αλλά κέρδισε για μερικές χιλιάδες ψήφους το ΠΑΣΟΚ.