ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κινείται νομικά ο πρώην αντιδήμαρχος Βέροιας, Θ. Θεοδωρίδης

Κινείται νομικά ο πρώην αντιδήμαρχος Βέροιας, Θ. Θεοδωρίδης

Στη νομική οδό για να βρει το... δίκιο του καταφεύγει ο πρώην αντιδήμαρχος Βέροιας Θεόδωρος Θεοδωρίδης, όπως ανέφερε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο λόγος της προσφυγής του στα δικαστήρια είναι η καταβολή σε αυτόν χρημάτων που πλήρωσε από την τσέπη του, με όλα τα νόμιμα παραστατικά όπως έχει αναφέρει πολλές φορές, κατά την μεταφορά των δύο τρακτόρων με τα συρόμενα τους, από την Πάτρα στη Βέροια. Βέβαια, δεν αναφέρθηκε μόνο σε αυτό το θέμα, αλλά και σε μία σειρά ζητημάτων που σχετίζονται με τις αρμοδιότητες που είχε, ως αντιδήμαρχος. Ολόκληρη η τοποθέτηση του Θεόδωρου Θεοδωρίδη:

"κ. Πρόεδρε, Κύριες και Κύριοι,

Δεν θα ήθελα να απασχολήσω πολύ το τελευταίο, πιθανόν, Δημοτικό Συμβούλιο πριν από τις εκλογές. Επειδή είναι άγνωστες σε μένα οι πολιτικές τακτικές θα σταθώ σε όσα ξέρω και με τον τρόπο που ξέρω. Είναι πονηρές εποχές και όπως πάντα έτσι και τώρα οι εκλογές είναι ΔΗΘΕΝ κρίσιμες. Σαν μέλος της κοινωνίας δεν καταλαβαίνω γιατί κάποιος τονίζει ότι δεν είναι συνεχεία της τωρινής Δημοτικής Αρχής, της οποίας μάλιστα είναι και βασικό στέλεχος. Αντί να είναι περήφανος σαν συνεχεία κάποιου παρελθόντος, να το αποποιείται. Είναι πολύ κρίμα, στο σχήμα που και εγώ συνειδητά συμμετείχα και προσπάθησα με κάθε τρόπο, ανεξάρτητα αν πέτυχα ή απέτυχα, να αποδεικνύεται σήμερα ότι ο απέναντι ήταν με την δική μας πλευρά. Διαφορετικά πως εξηγούνται όλες αυτές οι προεκλογικές δηλώσεις και οι μετακινήσεις δεξιά και αριστερά από κάποιους κύριους παράγοντες.

Πως μπορούσε να παραχθεί οποιοδήποτε αξιόλογο έργο με στόχους, όταν οι διαγκωνισμοί ήταν εμφανείς, οι κόντρες σκληρές και δεν υπήρχε συνδετικός κρίκος όλων. Από το δικό μου αντικείμενο που διαχειρίστηκα, προσπαθώ να δω το κάτι παραπάνω που έγινε μετά την αποπομπή μου. Η διαχείριση απορριμμάτων, το κομμάτι αυτό δεν ήταν της αρμοδιότητας ουδέν προχώρησε. Τα ανακυκλώσιμα καθημερινά μας τα κλέβουν από τους κάδους.

Αλήθεια κ. αντιδήμαρχε να εξακολουθώ να διπλώνω χαρτόνια και να ανακυκλώνω ή να τα παρατήσω; Ντρέπομαι ειλικρινά πως ο κόπος κάποιων συμπολιτών μας γίνεται θύμα κλοπής από επιτήδειους. Κομποστοποίηση με κάδους ακόμη αδιάθετους. Δύο μικρά απορριμματοφόρα για άλλο πράγμα τα πήραμε, άλλη δουλεία κάνουν. Δύο τράκτορες περιμένουν να βρουν το ταίρι τους από το Μάρτιο του 2011. Τα κοντέινερ που ποτέ δεν αγοράσαμε γιατί οι επιλογές μας ήταν άλλες, περιμένουμε να τα πάρουμε από πρόγραμμα. Αλήθεια γιατί δεν προχωρεί ο διαγωνισμός;

Ακόμη στον έλεγχο τεχνικών χαρακτηριστικών είμαστε από ότι μαθαίνω και αυτά δεν προσχωρούν γιατί οι υπάλληλοι δεν μπορούν να μετακινηθούν. Την περίοδο αυτή χειροτέρεψαν τα πράγματα αφού κανείς δεν επιβάλλει τον νόμο. Αλήθεια κ. πρόεδρε το θέμα της αφισορρύπανσης και παράνομης διαφήμισης ξεχάστηκε; Δεν θα θελα να με κατηγορούν ότι το χάσιμο ψήφων είναι η αίτια της ατιμωρησίας. Ο καινούργιος κανονισμός δίνει δυνατότητες και μπορεί να εφαρμοστεί. Θέληση και πολιτική βούληση χρειάζεται.

Υπογράψαμε την σύμβαση για διαχείριση αδρανών και τι γίνεται με το χώρο της ΑΣΕΔΑΠΩ. Αν θυμάμαι καλά υπάρχει και κάποιος χώρος εκεί στη Σφυκιά για τον όποιο πληρώσαμε και τις μελέτες. Το βάρος των απορριμμάτων που βρίσκεται; Υπάρχει στο μυαλό σας μείωση τελών, αν τα απορρίμματα μειώθηκαν;

Τελειώνοντας, στενοχωριέμαι ειλικρινά που για να εισπράξω εξουσιοδοτημένες δαπάνες, πληρωμένες από μένα, με τιμολόγια ΑΦΜ του Δήμου Βέροιας αναγκάστηκα να ακολουθήσω την μέθοδο που εσείς μου δείξατε. Δικαστικές αίθουσες. Λυπάμαι".

inveria.gr

Διαβάστε επίσης: Συλλήψεις στη Βέροια για κλοπή προϊόντων αξίας… 22 ευρώ!