ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεσσαλονίκη: Προτάσεις εξυγίανσης από το κόμμα των Πειρατών

Θεσσαλονίκη: Προτάσεις εξυγίανσης από το κόμμα των Πειρατών

Τις προτάσεις τους για την εξοικονόμηση κονδυλίων τον δήμο Θεσσαλονίκης παρουσιάζουν μέσα από ανακοίνωσή τους τα μέλη του κόμματος «Πειρατές», που προτίθενται να κατέβουν στις εκλογές του Μαΐου.


Αναλυτικά:

"Θεωρούμε απαραίτητο συστατικό στοιχείο στη λήψη των αποφάσεων την ύπαρξη επιστημονικών μελετών και τεκμηρίωσης στις αποφάσεις. Όλες οι προτάσεις θα πρέπει να εκτίθενται στους δημότες της Θεσσαλονίκης και να κρίνουν και αυτοί μαζί με εμάς τη χρηστικότητα τους.
Πρώτα από όλα διότι υπάρχουν χρόνια προβλήματα τα οποία δεν λύνονται με εμπειριοκρατισμό και πρόχειρες διατυπώσεις απόψεων, άσχετων με τα αντικείμενα ανθρώπων.
Η ιστορία έδειξε ότι τα ίδια χρόνια προβλήματα επιχειρήθηκε να λυθούν από δεκάδες αρμόδιους και υπεύθυνους αντιδημάρχους, σπαταλήθηκαν εκατομμύρια και τα προβλήματα δεν λύθηκαν.
• Η καθαριότητα
• Το κυκλοφοριακό
• Η ασφάλεια
• Η συντήρηση των παιδικών χαρών
• Η ασφαλτόστρωση
• Η λαϊκή αγορά
• Η δημοτική συγκοινωνία
Δεύτερο: Διότι οι αποφάσεις πρέπει να λαμβάνονται και να υλοποιούνται με αντικειμενικούς και ισότιμους ξεκάθαρους όρους, χωρίς πελατειακούς επηρεασμούς και εξαρτήσεις. Εκατοντάδες αποφάσεις πάρθηκαν και δεν υλοποιήθηκαν διότι αμφισβητήθηκαν έντονα αφού έλειπε η επιστημονική τεκμηρίωση από αυτές.
Τρίτο: Θεωρούμε απαράδεκτο οι δημότες να φορολογούνται για έργα που έχουν ήδη φορολογηθεί και γι' αυτό χρηματοδοτούνται από την Ε.Ε. και την πολιτεία.
Τέταρτο: Διότι πρέπει να σταματήσει η σπατάλη πόρων με αποφάσεις και δράσεις που αποτυγχάνουν, όπως στην καθαριότητα και τα οποία όμως προκαλούν ένα τεράστιο κόστος και απώλεια δυνάμεων. Οι μελέτες μαζί με την ηλεκτρονική διακυβέρνηση πρέπει να αποτελέσουν τα βασικά εργαλεία μιας διαδικασίας πιστοποίησης στις υπηρεσίες του δήμου».

Διαβάστε επίσης: Γυναίκα πουλούσε λαθραία τσιγάρα σε ψιλικατζίδικο στους Αμπελόκηπους