ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άνω – Κάτω στα Κύθηρα με τις δημοτικές εκλογές

Άνω – Κάτω στα Κύθηρα με τις δημοτικές εκλογές

Οι δημοτικές εκλογές στα Κύθηρα έχουν κάτι το διαφορετικό, από αυτές στους άλλους δήμους της χώρας. Σκιάζονται από καταγγελίες και δικαστικές διερευνήσεις για τον βίο και την πολιτεία των υποψήφιων δημάρχων.

Ο νυν δήμαρχος και σύσσωμο το απερχόμενο δημοτικό συμβούλιο κατηγορούνται από τους υπολοίπους για παράβαση καθήκοντος σε βαθμό πλημμελήματος και ήδη η υπόθεση έχει πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης.

Για άλλον υποψήφιο, υπάρχουν κατηγορίες για εμμονή σε καταστάσεις ροζ τηλεφώνων και υπέρογκες χρεώσεις λογαριασμών κάποιου δημόσιου φορέα. Έτερος υποψήφιος ισχυρίζεται ότι θέλει να φτιάξει τον δήμο αλλά ο ίδιος έχει διασπαθίσει την περιουσία της γυναίκας του και κατηγορείται για ανικανότητα διαχείρισης οικονομικών.

Τέλος, ο τέταρτος υποψήφιος που διοικεί τελευταία νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου στα Κύθηρα, κατηγορείται ανοικτά για διαφθορά, απιστία και κατασπατάληση δημόσιου χρήματος με αδιαφανείς διαδικασίες.

Επίκειται μάλιστα, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, οικονομικός έλεγχος από το ΣΔΟΕ, και όπως δείχνουν τα πράγματα θα υποστεί δίωξη σε βαθμό κακουργήματος. Μάλιστα κάποιοι συνεργάτες του τρέμουν ήδη το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών τους το οποίο θα αποδείξει παράνομο πλουτισμό. Έχει μέλλον η υπόθεση και σε λίγο καιρό κάποιοι υποψήφιοι δεν θα ξέρουν που να κρυφτούν.

Διαβάστε επίσης

Β. Μιχαλολιάκος: Αντίπαλός μου είναι μόνο τα προβλήματα του Πειραιά