ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ξαρχάκος, Στεφανάδης, Ράγιου, Ζαγοράκης στο «γαλάζιο» ευρωψηφοδέλτιο

Ξαρχάκος, Στεφανάδης, Ράγιου, Ζαγοράκης στο «γαλάζιο» ευρωψηφοδέλτιο

Ανακοινώνεται, πιθανά τη Δευτέρα, το ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας, ανοίγοντας και επισήμως την επίσημη προεκλογική περίοδο για το κόμμα.

Η αλλαγή του τρόπου εκλογής από τη λίστα στο σταυρό αλλάζει και τον τρόπο επιλογής των υποψηφίων καθώς αναζητούνται όχι μόνον ικανοί αλλά και «λαμπεροί» προκειμένου να προσελκύσουν τους ψηφοφόρους.

Σε αυτή τη λογική εντάσσεται η προσπάθεια του Αντώνη Σαμαρά να οριστικοποιήσει την υποψηφιότητα του Θοδωρή Ζαγοράκη.

Ο «κάπταιν» της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου που σήκωσε το Euro 2004 εμφανίζεται να έχει σχεδόν συμφωνήσει και θα αποτελέσει έκπληξη αν τελικά δεν είναι στη λίστα.

Από εκεί και πέρα, τα τελευταία ονόματα που έχουν κλειδώσει είναι αυτά του γνωστού μουσικοσυνθέτη Σταύρου Ξαρχάκου, ο οποίος διετέλεσε ευρωβουλευτής και στο παρελθόν, του καθηγητή ιατρικής Χριστόδουλου Στεφανάδη αλλά και της κ. Νατάσσας Ράγιου.

Στο ψηφοδέλτιο, στο πλαίσιο της διεύρυνσης της ΝΔ προς το κέντρο, περιλαμβάνεται και η κ. Φωτεινή Τομαή, ιστορικός και πρώην σύζυγος του κ. Νίκου Κωνσταντόπουλου, άλλοτε Προέδρου του Συνασπισμού.

Η ολυμπιονίκης κ. Πηγή Δεβετζή μοιάζει να υπαναχωρεί, ενώ αναζητούνται και άλλα λαμπερά ονόματα για την ενίσχυση της λίστας.

Από εκεί και πέρα, οι «σίγουροι» εδώ και καιρό είναι οι Μανώλης Κεφαλογιάννης και Κώστας Μουσουρούλης που αναμένεται τις επόμενες ημέρες να παραιτηθούν από τις έδρες τους στη Βουλή, η κ. Ρόδη Κράτσα και η Νίκη Τζαβέλλα που βρίσκονταν και στην προηγούμενη ευρωβουλή η πρώτη με τη ΝΔ και η δεύτερη με τον ΛΑ.Ο.Σ.

Σταυρό διεκδικούν, μεταξύ άλλων, και οι Ελίζα Βόζενμπεργκ, Μαν. Μαυρομάτης, Γ. Κύρτσος, Μαρία Σπυράκη, Γρ. Ζαφειρόπουλος, Δημ. Δαββέτας, Β. Κορκίδης, Γ. Σμυρλής.

Διαβάστε επίσης:

Ξεκινά εκστρατεία ενόψει ευρωεκλογών η ΝΔ

Νέα δημοσκόπηση: Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ σε εκλογές και παράσταση νίκης

Δημοσκόπηση: Ντέρμπι Νέας Δημοκρατίας – ΣΥΡΙΖΑ

Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ σε Ευρωεκλογές και εθνικές εκλογές

Νέα δημοσκόπηση: Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ για ευρωεκλογές, ΝΔ για εθνικές

Μπροστά 2,5 μονάδες ο ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση

Δημοσκόπηση για Δήμο Πειραιά-Εκλογή Μιχαλολιάκου από την πρώτη Κυριακή

Δημοσκοπική ανατροπή μετά το σκάνδαλο Μπαλτάκου

Δημοσκόπηση Marc: Πρωτιά ΣΥΡΙΖΑ και δυσπιστία προς όλους