ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χαραλαμπίδου: Επικίνδυνο το σχέδιο β' της Ν.Δ. για τον Τζιτζικώστα

Χαραλαμπίδου: Επικίνδυνο το σχέδιο β' της Ν.Δ. για τον Τζιτζικώστα

"Το σχέδιο β΄ της Ν.Δ. είναι η υποψηφιότητα του Απόστολου Τζιτζικώστα στην Κεντρική Μακεδονία και αυτό είναι επικίνδυνο για τους εργαζόμενους, τους αγρότες, τους επαγγελματίες της περιοχής και για την ίδια τη δημοκρατία" δήλωσε η υποψήφια περιφερειάρχης Δέσποινα Χαραλαμπίδου, με την παράταξη "Ριζοσπαστική Αριστερή Ενότητα", που έχει τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ.

"Ο Απόστολος Ττζικώστας είναι κομμάτι της Ν.Δ., όπως και ο Γιάννης Ιωαννίδης, προέρχονται από τα σπλάχνα της Ν.Δ." είπε και σημείωσε πως "ο κ. Ιωαννίδης έχει ψηφίσει στη Βουλή όλες τις μνημονιακές πολιτικές και ο κ. Τζιτζικώστας εφαρμόζει όλες τις κυβερνητικές και μνημονιακές επιλογές και η διοίκησή του είναι διάδοχη της διοίκησης του Παναγιώτη Ψωμιάδη".

Η κ. Χαραλαμπίδου εξέφρασε την πεποίθηση ότι η παράταξή της θα έρθει πρώτη στις 18 Μαΐου και θα περάσει στον δεύτερο γύρο, ενώ για όσους θεωρούν τη μάχη στην Κεντρική Μακεδονία "μονομαχία" ανάμεσα στον Τζιτζικώστα και στον Ιωαννίδη, σχολίασε: "Υποστηρίζεται από πολιτικά τζάκια, επιχειρηματικές ελίτ και ενισχύεται από μεγάλα μέσα ενημέρωσης η θεωρία ότι στον δεύτερο γύρο θα περάσουν οι δύο εκλεκτοί της Ν.Δ. Είναι παντελώς λάθος. Η παράταξή μας θα είναι πρώτη την Α' Κυριακή και θα περάσει στον β'΄γύρο. Δεν μας ενδιαφέρει ποιος θα είναι αντίπαλός μας γιατί αντίπαλός μας είναι τα προβλήματα των κατοίκων της Κεντρικής Μακεδονίας".

Επιπλέον για τον κ. Τζιτζικώστα είπε ότι εμφανίζεται δήθεν "ανεξάρτητος" και προσπαθεί να δείξει ένα άλλο πρόσωπο, προεκλογικά, αλλά στην ουσία, όπως και ο κ. Ιωαννίδης, τηρούν "σιγή ιχθύος" για μεγάλα θέμα της περιοχής, όπως η επένδυση χρυσού στις Σκουριές Χαλκιδικής.

Η κ. Χαραλαμπίδου παρουσίασε τους υποψήφιους αντιπεριφερειάρχες της παράταξης και τους πρώτους 43 υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους, με αιχμές εναντίον του κ. Τζιτζικώστα και του κ. Ιωαννίδη. "Οι υποψήφιοί μας δεν είναι τσιφλικάδες, πρώην υπουργοί, νοσταλγοί της Χούντας και μεγαλοεπιχειρηματίες. Η παράταξή μας θέλει να είναι ανάχωμα στις επιπτώσεις από την ανθρωπιστική κρίση που προκαλούν οι μνημονιακές πολιτικές" επεσήμανε.

Υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης είναι ο περιφερειακός σύμβουλος Γιώργος Θεοδωρόπουλος, πολιτικός μηχανικός και πρωταγωνιστής στα κινήματα της πόλης. Ημαθίας ο Αθανάσιος (Σάκης) Χειμώνας, εργαζόμενος στον Δήμο Βέροιας και μέλος της επιτροπής αγώνα για τη μη ξύλευση του δάσους Σφηκιάς (είναι γνωστό ως "τσιφλίκι της οικογένειας Τζιτζικώστα"). Κιλκίς ο Λάζαρος Λαζαρίδης, πολιτικός μηχανικός, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ. Πέλλας ο Παύλος Κελεσίδης, συνταξιούχος εκπαιδευτικός. Πιερίας ο Στάθης Συμεωνίδης, αντιπρόεδρος της τοπικής ΕΛΜΕ, με συμμετοχή στο κίνημα κατά των διοδίων. Σερρών Σταύρος Παπαϊωάννου, εκπαιδευτικός ΤΕΙ. Χαλκιδικής ο Λάζαρος Τόσκας, πολιτικός μηχανικός, μέλος της επιτροπής αγώνα ενάντια στην εξόρυξη χρυσού.

Οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι που ανακοινώθηκαν είναι οι εξής:

Βασιλειάδου Μαρουτσέλα

Βασιλειάδου Σοφία

Γεράσης Βασίλης

Γκίκας Μάκης

Γρηγοριάδης Γιάννης

Δάρης Θεόδωρος

Δρόσου Εφη

Ζέρβας Αναστάσιος

Καλιμπάκα Ταρσίτσα

Καμπούρης Δημήτριος

Καραβασίλης Νίκος

Καρακεχαγιάς Αλέξης

Κέντης Αθανάσιος

Κερσανίδης Ακης

Κεχαγιάς Δημήτρης

Κλείτσας Αθανάσιος

Κουτσουρίδου Μαρία

Κρεστενίτης Γιάννης

Κυρίτσης Γιώργος

Μακνέα Κριστίνα

Μάλαμα Κυριακή

Μαρίνης Θανάσης

Μοναστηρίδης Μηνάς

Μπαλτατζή γεωργία

Μπάντιος Νίκος

Μπιτάκος Γιάννης,

Παναγιωτίδης Γιάνης

Παπακωνσταντίνου Γιώργος

Πασχαλίδης Σάββας

Πολυχρονίδης Κώστας

Ρογδάκη Αννα

Ρόκος Βασίλειος

Ρώσσιος Χρήστος

Σερμέτης Τριαντάφυλλος

Σουλτανίδου Χριστίνα

Σπάσος Μιχάλης

Σταθόπουλος μανόιλης

Στρατόπουλος Στέφανος

Ταχταλίδου Ντίνα

Τοζίδης Γιώργος

Τσιγγάνης Δημήτρης

Φέστας Θόδωρος

Διαβάστε επίσης:

Debate Δούρου – Κουμουτσάκου στον ραδιοφωνικό αέρα