ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Ο Μπουτάρης έχασε το δικαίωμα να αυτοπροσδιορίζεται ως ανεξάρτητος»

«Ο Μπουτάρης έχασε το δικαίωμα να αυτοπροσδιορίζεται ως ανεξάρτητος»

Να προχωρήσει με πράξεις «αυτά που δεν έχουν γίνει εδώ και τριάμισι χρόνια», δεσμεύτηκε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Σταύρος Καλαφάτης, μιλώντας απόψε στο κεντρικό δελτίο του τηλεοπτικού σταθμού “Εγνατία TV”:

«Για μια πολιτισμένη πόλη, δηλαδή μια πόλη καθαρή, στην οποία να κυκλοφορείς εύκολα και γρήγορα, μια πόλη με αξιοπρέπεια, που μπορεί να συνδέσει την πλούσια ιστορία της με το ελπιδοφόρο μέλλον της».

Μίλησε επίσης για «εξωστρέφεια και στήριξη της αστικής επιχειρηματικότητας» με το βλέμμα «προς τα πάνω προς το βορρά και όχι προς τα κάτω, προς την Αθήνα», αξιοποιώντας του έμψυχου δυναμικού της Θεσσαλονίκης, των πανεπιστημίων της και των δυνατοτήτων αξιοποίησης σημαντικών αναπτυξιακών εργαλείων, όπως το λιμάνι και η ΔΕΘ.

Κληθείς να σχολιάσει το γεγονός ότι χρειάστηκε “νομοτεχνική βελτίωση” για να μπορέσει ο κ. Μπουτάρης να είναι εκ νέου υποψήφιος, ο Σταύρος Καλαφάτης τόνισε κατηγορηματικά, ότι «ο κ. Μπουτάρης δεν έχει πλέον το δικαίωμα να ισχυρίζεται ότι είναι ανεξάρτητος», συμπληρώνοντας, ότι ο μύθος του ανεξάρτητου και ακομμάτιστου κατέρρευσε. Σημείωσε δε, ότι η πεποίθηση αυτή ενισχύεται και από πρόσφατες δηλώσεις του ιδίου του κ. Μπουτάρη.

Απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικές με το θέμα του μετρό και τη στάση του Δήμου, ο Σταύρος Καλαφάτης, έκανε λόγο για πράξεις και αποφάσεις, που δείχνουν ότι η δημοτική αρχή «δεν αγκαλιάζει το έργο» και ότι δεν είναι ένα έργο προτεραιότητας για το δήμαρχο. «Αν ήταν ίσως να μην υπήρχε η προσφυγή, που σε άλλες περιπτώσεις ο δήμαρχος έχει κατακεραυνώσει», είπε.

«Ο δήμαρχος», κατέληξε, «πρέπει να συνθέτει και να ενώνει τους πολίτες και όχι με τις πράξεις του να πολώνει και να διχάζει τους πολίτες.»

Διαβάστε επίσης:

Ο Σταύρος Καλαφάτης στις γειτονιές της περιοχής Χαριλάου

Καλαφάτης: «Σας καλώ να επιλέξετε το πλοίο που είναι ...Εντάξει!»

Στην αντεπίθεση ο Καλαφάτης

Καλαφάτης: Το βάρος θα το σέρνει ο κ. Μπουτάρης