ΕΚΛΟΓΕΣ

Τζιτζικώστας: Τέλος του χρόνου θα παραδοθεί η γέφυρα στο Στρυμονικό

Τζιτζικώστας: Τέλος του χρόνου θα παραδοθεί η γέφυρα στο Στρυμονικό

Ευκολότερη και ασφαλέστερη θα είναι η μετακίνηση των κατοίκων στο Στρυμονικό Σερρών από το τέλος του χρόνου καθώς θα έχει παραδοθεί το έργο της κατασκευής της γέφυρας στην περιοχή.

Αυτό τόνισε χθες Τετάρτη ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και επικεφαλής της «Αλληλεγγύης» Απόστολος Τζιτζικώστας. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην περιοχή ο κ. Τζιτζικώστας, συνοδευόμενος από τον αντιπεριφερειάρχη Σερρών Γιάννη Μωυσιάδη, υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους, φίλους και στελέχη της «Αλληλεγγύης» επισήμανε πως το έργο μετά και τις απαραίτητες ενέργειες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας έχει «ξεμπλοκαριστεί» και οι εργασίες είναι πλέον σε πλήρη εξέλιξη.

Ο κ. Τζιτζικώστας περιόδευσε επίσης στην Τριάδα, όπου και παρέστη στη Θεία Λειτουργία στον ιερό ναό του Πολιούχου Αγίου Γεωργίου και στην Ηράκλεια Σερρών, μιλώντας και ανταλλάσσοντας ευχές με κατοίκους και επισκέπτες των περιοχών.

Στο Κέντρο Υγείας Ροδόπολης

Στη συνέχεια ο περιφερειάρχης και επικεφαλής της «Αλληλεγγύης» επισκέφτηκε τη Ροδόπολη, όπου περιόδευσε στα εμπορικά καταστήματα και τη λαϊκή αγοράς της περιοχής και έτυχε εξαιρετικά θερμής υποδοχής. Ο κ. Τζιτζικώστας, ακούγοντας τα αιτήματα των κατοίκων της περιοχής, τα οποία επικεντρώνονταν στη διατήρηση του Κέντρου Υγείας της Ροδόπολης, επισκέφτηκε τη μονάδα υγείας και συζήτησε με το προσωπικό. Οι εργαζόμενοι του Κέντρου Υγείας ζήτησαν την υποστήριξη του Περιφερειάρχη στο σχεδιαζόμενο, όπως είπαν, κλείσιμο του Κέντρου.

Ο κ. Τζιτζικώστας απάντησε πως «είναι πολύ σημαντικό θέμα για την περιοχή η λειτουργία του Κέντρου Υγείας, καθώς εξυπηρετεί σε μια παραμεθόριο περιοχή περίπου 15.000 κατοίκους και επισκέπτες προσφέροντας εξαιρετικά χρήσιμες υπηρεσίες υγείας. Δεν θα επιτρέψουμε τέτοιους σχεδιασμούς και θα μας βρουν απέναντι σε οτιδήποτε στερεί από τους πολίτες το πολύτιμο αγαθό της Υγείας. Μια τέτοια ενέργεια θα αναγκάσει τους πολίτες να υποστούν τεράστια ταλαιπωρία και να διανύουν απόσταση περίπου 70 χιλιομέτρων, επισκεπτόμενοι αναγκαστικά το Νοσοκομείο Σερρών κι εμείς θα κάνουμε ότι χρειαστεί για να το αποτρέψουμε».

Egnatiapost

Διαβάστε επίσης: Τέλος από Δευτέρα οι λαϊκές αγορές