ΠΟΛΙΤΙΚΗ

SZ: Πολιτικό πορτρέτο του Σταύρου Θεοδωράκη

SZ: Πολιτικό πορτρέτο του Σταύρου Θεοδωράκη

Ο ιδρυτής του «Ποταμιού» είχε κάνει όνομα στην τηλεοπτική δημοσιογραφία ως υπερασπιστής των απλών, καθημερινών ανθρώπων και σήμερα αξιοποιεί με διαφορετικό τρόπο τη δημοφιλία του.

«Ο Θεοδωράκης είναι έντονα φιλοευρωπαίος και αυτό δεν είναι αυτονόητο στην Ελλάδα της κρίσης» σημειώνει η ανταποκρίτρια της Süddeutsche Zeitung. Στο ερώτημα, εάν το κόμμα του είναι αριστερό ή δεξιό, η απάντηση του γνωστού δημοσιογράφου είναι: «Δεν υπάρχουν αριστερές ή δεξιές λύσεις, υπάρχουν μόνο λογικές λύσεις». Με αυτές τις «ατάκες» ο νεόκοπος πολιτικός αναστατώνει το πεπαλαιωμένο ελληνικό κομματικό σύστημα και φαίνεται ότι πολλοί Έλληνες περίμεναν να εμφανιστεί κάποια στιγμή ένας τέτοιος δημεγέρτης, αναφέρεται στην ανταπόκριση.

Σε δημοσκοπήσεις ενόψει των ευρωεκλογών ο Σταύρος Θεδωράκης φτάνει ποσοστά έως 15%, πίσω από τη ριζοσπαστική Αριστερά και το κυβερνών συντηρητικό κόμμα, που έχουν επιδοθεί σε μία μάχη στήθος με στήθος, γράφει η Süddeutsche Zeitung. Παρατηρεί μάλιστα ότι «ιδιαίτερα στους αναποφάσιστους, στους νέους ψηφοφόρους και στις γυναίκες η χαλαρή φυσιογνωμία του Θεοδωράκη βρίσκει εκπληκτική ανταπόκριση. Παρότι δεν έχει ούτε καν ένα σαφές πολιτικό πρόγραμμα, τον βοηθάει η δυσαρέσκεια του κόσμου με τους καθιερωμένους πολιτικούς, που είχαν λαφυραγωγήσει το κράτος για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα».

ΠΗΓΗ dW

Διαβάστε επίσης

Νέα πρόσωπα στο «Ποτάμι»