ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Φουντώνει» η μάχη για τον Πειραιά

«Φουντώνει» η μάχη για τον Πειραιά

Κορυφώνεται όσο περνούν οι μέρες η προεκλογική μάχη για τον δήμο Πειραιά.

Οι υποψήφιοι σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις δίνουν μάχη ψήφο με ψήφο και όλα προμηνύουν ένα μεγάλο ντέρμπι για το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας.

Σήμερα, ο υποψήφιος δήμαρχος Γιάννης Μώραλης παρουσιάζει στις 19:00 το απόγευμα το ψηφοδέλτιό του – την ίδια ώρα και ο νυν δήμαρχος Βασίλης Μιχαλολιάκος το δικό του ψηφοδέλτιο – το οποίο περιλαμβάνει αρκετές εκπλήξεις.

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν ταυτόχρονα στις 19:00 στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (ΣΕΦ) για το συνδυασμό του κ. Μιχαλολιάκου και στην αίθουσα εκδηλώσεων του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ) για το συνδυασμό του κ. Μώραλη.

Πρόκειται ουσιαστικά για μία μέτρηση δυνάμεων, καθώς τα επιτελεία των δύο υποψηφίων επικεντρώνουν στο ποια από τις δύο εκδηλώσεις θα συγκεντρώσει μεγαλύτερο κομμάτι του πειραϊκού λαού.

Παράλληλα, ερωτηματικό υπάρχει στο εάν θα εμφανιστούν -και σε ποια εκδήλωση- υπουργοί της κυβέρνησης.

Από την πλευρά του και ο Γ. Μώραλης φαίνεται να ετοιμάζει εκπλήξεις στο ψηφοδέλτιό του.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μεταξύ των υποψηφίων με τον Γ. Μώραλη θα είναι και ο πρώην διεθνής τερματοφύλακας του Ολυμπιακού Αντώνης Νικοπολίδης. Υπέρ του Γιάννη Μώραλη τάσσεται και ο Ανδρέας Παπαδόπουλος, πρώην εκπρόσωπος Τύπου και υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΔΗΜΑΡ, καθώς η Αγίου Κωνσταντίνου άφησε ελεύθερα τα στελέχη της να επιλέξουν κατά συνείδηση στον Πειραιά, από τη στιγμή που ο επίσημος υποψήφιος Ηλίας Τζανετουλάκος συμπαρατάχτηκε με τονυποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρή Δρίτσα.

Την ίδια στιγμή το ΠΑΣΟΚ αποφεύγει να στηρίξει υποψήφιο στο μεγάλο λιμάνι, καθώς δεν δίνει χρίσμα στον Ιωσήφ Βουράκη, αφού τα στελέχη του είναι χωρισμένα στα δύο.

Διαβάστε επίσης:

Δήμος Πειραιά: Προβάδισμα Μιχαλολιάκου σε δύο δημοσκοπήσεις