ΕΚΛΟΓΕΣ

Τσίπρας: Να φύγει η κυβέρνηση της υποτέλειας

Τσίπρας: Να φύγει η κυβέρνηση της υποτέλειας

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κήρυξε την τυπική έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας, παρουσιάζοντας σε ειδική εκδήλωση το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος

Με την παρότρυνση «Έλληνες σηκωθείτε» ο Αλέξης Τσίπρας κήρυξε την τυπική έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας του ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζοντας σε ειδική εκδήλωση το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος.

O πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε από τον ελληνικό λαό να δώσει μία και μόνη εντολή στις ευρωεκλογές: «να φύγει η κυβέρνηση της υποτέλειας».

Εκφράζοντας τη βεβαιότητά του για νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές, αλλά και την αισιοδοξία του ότι η προοπτική αυτή συγκινεί και τους ευρωπαϊκούς λαούς και μεταφέροντας στους οπαδούς του τις εντυπώσεις του από την ευρωπαϊκή περιοδεία του, τόνισε ότι «όλη η Ευρώπη μιλά για τον ΣΥΡΙΖΑ».

Όλη η Ευρώπη, είπε ο κ. Τσίπρας, «περιμένει από τον ΣΥΡΙΖΑ να κάνει τη μεγάλη ανατροπή στην Ελλάδα και να ανάψει τη σπίθα της αλλαγής σε όλη την Ευρώπη».

Εκτιμώντας ότι η Ενωμένη Ευρώπη βρίσκεται στην πιο κρίσιμη καμπή της ιστορίας της, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι χτίζονται τείχη τα οποία αποκλείουν εκατομμύρια ανθρώπους όχι μόνο από τα οφέλη της προόδου, αλλά και από τα στοιχειώδη για μια ανθρώπινη ζωή και πρόσθεσε:

«Η κυρία Μέρκελ και ο κύριος Σόιμπλε υποδεικνύουν απροσχημάτιστα στους Έλληνες τι να ψηφίσουν στις ευρωεκλογές. Πιο επιτακτικά μάλιστα απ' ό,τι το κάνουν στη Σαξονία ή στη Βαυαρία. Γιατί έμμεσα ή άμεσα απειλούν τους Έλληνες με σκληρές τιμωρίες αν δεν στηρίξουν τον κύριο Σαμαρά και την ακροδεξιά ομάδα του Μαξίμου. Αυτή η Ευρώπη του διχασμού, αλλά και της φτώχειας, της ανεργίας, της κοινωνικής περιθωριοποίησης, δεν έχει σχέση με τη δική μας Ευρώπη».

Αντιπαρατάσσοντας το δικό του όραμα για την Ευρώπη, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι «η δική μας Ευρώπη είναι η Ευρώπη των λαών και της αλληλεγγύης», και σημείωσε: «Την Ευρώπη της κας Μέρκελ και των τραπεζιτών, εμείς θα την αλλάξουμε. Με την ψήφο και με τους αγώνες μας».

Οι Ευρωπαίοι πολίτες, υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, προσβλέπουν στην Ελλάδα για να αρχίσει η αντεπίθεση των λαών. «Στον ΣΥΡΙΖΑ», σημείωσε, «επενδύουν ελπίδες εκατομμύρια Ευρωπαίοι που υποφέρουν από τις πολιτικές της κυρίας Μέρκελ και της ευρωπαϊκής ιερής συμμαχίας. Κι εμείς υποσχόμαστε να μην τους απογοητεύσουμε. Ούτε τους Έλληνες, ούτε τους Ευρωπαίους».

Κάνοντας ειδική αναφορά στον Μανώλη Γλέζο, ο κ. Τσίπρας δήλωσε: «Έχουμε μαζί μας τον Μανώλη Γλέζο, τον άνθρωπο που έχει αποδείξει ότι ακόμα και οι σιδερόφρακτοι είναι ανίσχυροι μπροστά στη θέληση των λαών για ελευθερία, ανεξαρτησία και πρόοδο. Που είναι έτοιμος να μας οδηγήσει και πάλι, για να κατεβάσουμε τη σημαία των μνημονίων, της λιτότητας, της υποτέλειας, της υποταγής, του φόβου, από την Ακρόπολη. Που είναι έτοιμος και ακούραστος να μας οδηγήσει να διεκδικήσουμε ανυποχώρητα αυτό που η Γερμανία χρωστάει, όχι μόνο σε εμάς, αλλά σε όλους τους λαούς της Ευρώπης».

Στη γενική του αναφορά στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος, ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ «δεν προσφέρει κλάδο Ελιάς σε όσους κατέστρεψαν και καταστρέφουν τη χώρα. Δεν προσφέρει την ασπίδα του life style και του "ας το πάρει το Ποτάμι" στους αίτιους και στις αιτίες της καταστροφής. Είναι ψηφοδέλτιο αλήθειας και μάχης».

Απαντώντας και σε αρνητικά σχόλια που έγιναν τις τελευταίες ημέρες για την κατάρτιση του ψηφοδελτίου, ο κ. Τσίπρας επισήμανε:

«Συζητήσαμε πολύ όταν άλλοι κατάρτιζαν ψηφοδέλτια με ένα "αποφασίζουμε και διατάζουμε". Βασανιστήκαμε, δοκιμάσαμε, διορθώσαμε, κάπου διαφωνήσαμε, αλλά το αποτέλεσμα μας κάνει όλους περήφανους. Σήμερα, λοιπόν, παρουσιάζουμε ένα ψηφοδέλτιο νίκης και ανατροπής. Ποτέ άλλοτε δεν καταφέραμε να συμπυκνώσουμε σε ένα ψηφοδέλτιο τόσο αποτελεσματικά, την εμπειρία και τη συλλογική σοφία, με την αγωνιστικότητα και το ριζοσπαστισμό. Τη γνώση της διανόησης με το αυθόρμητο των κινημάτων. Το νεανικό με το ώριμο. Στο ψηφοδέλτιό μας εκφράζονται και εκπροσωπούνται: η αντίσταση, η αντιδικτατορική πάλη, τα δημοκρατικά κινήματα, τα σκιρτήματα λαϊκής πρωτοβουλίας, οι συλλογικότητες, η εργατική τάξη, οι επιστήμονες, οι νέοι, οι γυναίκες, η κοινωνική αλληλεγγύη. Όλοι οι μεγάλοι και μικροί αγώνες των καιρών μας. Αλλά και η σύγχρονη ιστορία των αγώνων του λαού μας».

Παράλληλα, σημείωσε ότι έχει εκδηλωθεί «τεράστια, πρωτοφανή επιχείρηση ψεύδους και εξαπάτησης» από τα μεγάλα ΜΜΕ της διαπλοκής, τους ολιγάρχες και τους τραπεζίτες που έχουν θησαυρίσει από τον ιδρώτα του ελληνικού λαού και εξακολουθούν να ελέγχουν τη ζωή μας και τη ζωή της χώρας», και συνέχισε λέγοντας:

«Και θέλω να σας διαβεβαιώσω για κάτι: Τίποτε και κανένας δεν θα ξεχαστεί και δεν πρέπει να ξεχαστεί. Όσοι παρανόμησαν χαρίζοντας στους ολιγάρχες τις τράπεζες που αναπνέουν ακόμα χάρη στα δισεκατομμύρια που χρεώνονται στους πολίτες. Όσοι εγκλημάτησαν ξεπουλώντας με ύποπτες διαδικασίας δημόσιο πλούτο. Όσοι εκβίασαν ανθρώπους, βίασαν το περιβάλλον και παραβίασαν τους νόμους της χώρας θα παραπεμφθούν στη δικαιοσύνη. Θα κριθούν από τη δικαιοσύνη».

Κλείνοντας την ομιλία του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε «κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα» να κάνει την οργή του πολιτική «και να δώσει μία και μόνη εντολή στη συγκυβέρνηση της υποτέλειας: φύγετε».

syrizapsif

Αναλυτικά τα ονόματα των υποψήφιων Ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ

-ΣΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ
-ΚΡΙΤΩΝ ΑΡΣΕΝΗΣ
-ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΡΧΟΝΤΟΠΟΥΛΟΣ
-ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΑΡΝΑΒΑΣ
-ΜΑΝΩΛΗΣ ΓΛΕΖΟΣ
-ΧΑΡΗΣ ΓΟΛΕΜΗΣ
-ΝΑΤΑΣΣΑ ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
-ΑΛΕΚΟΣ ΚΑΛΥΒΗΣ
-ΝΙΚΗΤΑΣ ΚΑΝΑΚΗΣ
-ΜΑΡΙΑ ΚΑΡΑΜΕΣΙΝΗ
-ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ
-ΘΕΜΗΣ ΚΟΤΣΙΦΑΚΗΣ
-ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΟΥΛΟΓΛΟΥ
-ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΚΟΥΝΕΒΑ
-ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΥΡΙΤΣΗΣ
-ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΑΣΚΟΣ
-ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΑΝΩΛΗ
-ΣΩΤΗΡΗΣ ΜΑΡΤΑΛΗΣ
-ΟΥΜΙΤ ΜΕΣΤΑΝ ΟΣΜΑΝ
-ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΗΛΙΟΣ
-ΑΛΕΞΗΣ ΜΠΕΝΟΣ
-ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΥΡΝΟΥΣ
-ΗΛΙΑΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ
-ΝΙΚΟΣ ΞΥΔΑΚΗΣ
-ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗΣ
-ΣΟΦΗ ΠΑΠΑΔΟΓΙΑΝΝΗ
-ΠΕΤΗ ΠΕΡΚΑ
-ΠΕΠΗ ΡΗΓΟΠΟΥΛΟΥ
-ΣΑΒΒΑΣ ΡΟΜΠΟΛΗΣ
-ΣΟΦΙΑ ΣΑΚΟΡΑΦΑ
-ΡΑΝΙΑ ΣΒΙΓΚΟΥ
-ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΣΠΑΝΟΥ
-ΜΑΓΔΑ ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ
-ΕΛΕΝΗ ΣΩΤΗΡΙΟΥ
-ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΟΛΙΟΣ
-ΆΛΚΗΣΤΙΣ ΤΣΟΥΛΑΚΟΥ
-ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΟΥΝΤΟΥΛΑΚΗΣ
-ΝΙΚΟΣ ΧΟΥΝΤΗΣ
-ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΧΡΙΣΤΑΚΑΚΗ
-ΤΑΣΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ
-ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
-ΚΩΣΤΑΣ ΧΡΥΣΟΓΟΝΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΩΝ

Διαβάστε επίσης:

Παρουσιάζει το ευρωψηφοδέλτιο ο Αλέξης Τσίπρας

Γλέζος: Έχω εμπιστοσύνη στον Αλέξη Τσίπρα

«Γλέζος: 91 ετών στη μάχη των ευρωεκλογών»

Γλέζος: Αν η διαφορά με τη ΝΔ είναι μεγάλη, θα πάμε σε εθνικές εκλογές

Γλέζος: Γιατί είμαι υποψήφιος ευρωβουλευτής στα 92 μου χρόνια