ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σακελλαρίδης: Ενιαίο Δημόσιο πάρκο στο Γουδί και στα Κουντουριώτικα

Σακελλαρίδης: Ενιαίο Δημόσιο πάρκο στο Γουδί και στα Κουντουριώτικα

Ένα ενιαίο, δημόσιο πάρκο στο Γουδί, υψηλού πρασίνου με υπερτοπική σημασία υποσχέθηκε στους δημότες της Αθήνας ο υποψήφιος της «Ανοικτής Πόλης» Γαβριήλ Σακελλαρίδης μιλώντας σήμερα το βράδυ στην πλατεία Αγ. Θωμά στο Γουδί.

Συγχρόνως κατηγόρησε τις προηγούμενες δημοτικές αρχές διότι «αρνήθηκαν να προωθήσουν οριστικές λύσεις» στους ελεύθερους χώρους της πρωτεύουσας «όχι γιατί δεν μπόρεσαν, αλλά γιατί δεν ήθελαν. Και προτίμησαν να κρατάνε το θέμα σε εκκρεμότητα, προκειμένου να δοθεί στους επιχειρηματίες ο χώρος και η άνεση να δράσουν».

Όπως είπε, η δημιουργία ενός μεγάλου δημόσιου πάρκου στο Γουδί είναι έργο ώριμο να ξεκινήσει με απαγόρευση κάθε νέας δόμησης, αξιοποίηση των υφιστάμενων στρατιωτικών κτιρίων για πολιτιστικές χρήσεις, ανάδειξη ενός δικτύου πεζόδρομων και ποδηλατόδρομων και με καθολική απαγόρευση χρήσης ιδιωτικών αυτοκινήτων μέσα στο πάρκο.

Το ίδιο σκεπτικό διατρέχει την πολιτική του πρόταση για έναν άλλο χώρο, τα Κουντουριώτικα. Όπως είπε, εκεί «η δημιουργία ενός ενιαίου λειτουργικού πάρκου με πράσινο, που θα ξεκινά από τους πρόποδες του Λυκαβηττού και θα φθάνει μέχρι την οδό Κεδρηνού είναι αίτημα των κατοίκων της περιοχής και των φορέων από τη δεκαετία του 70».

Συγχρόνως, μίλησε για τη δυνατότητα ανακατασκευής και λειτουργίας αθλητικών χώρων στο Άλσος Χωροφυλακής και στο νοσοκομείο Σωτηρία. Αναφέρθηκε στη διάσωση των δύο κινηματογράφων της λεωφόρου Κηφισίας το «Άστρον» και το «Ελληνίς» και μίλησε για την δημιουργία μουσείου στο «Σπίτι της ΕΠΟΝ» στους Αμπελοκήπους.