ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το δίλημμα του χάους

Το δίλημμα του χάους

«Ή εμείς ή το χάος» - Αυτή είναι η τακτική πάνω στην οποία θα κινηθεί ο Αντώνης Σαμαράς προκειμένου να ανατρέψει τον ευρωσκεπτικισμό που φουντώνει

Όπως έχουμε γράψει πολλές φορές από το newsbomb.gr, η ΝΔ και ο Αντώνης Σαμαράς τα παίζουν όλα για όλα προκειμένου να ανατρέψουν το κακό κλίμα που αποτυπώνεται στην κοινή γνώμη, αφού ο σημερινός κυβερνητικός σχηματισμός άλλα είχε υποσχεθεί στον λαό και άλλα γίνονται. Οι δύο κυβερνητικοί εταίροι προκειμένου να περάσουν τα επώδυνα μέτρα που ζητούσαν οι δανειστές έβαλαν πολύ ψηλά τον πήχη των προσδοκιών για την ελάφρυνση των ασθενέστερων τάξεων και για το κούρεμα του χρέους.

Τόσο ψηλά, που τώρα δεν μπορούν να περάσουν από πάνω....

Οι βασικές στρατηγικές του πρωθυπουργού μετά και τις σχετικές εισηγήσεις από τους επιτελής του είναι τρείς:

1ον. Παίρνει επάνω του όλο το «παιχνίδι». Δεν υπάρχει ούτε ΝΔ, ούτε ΠΑΣΟΚ. Υπάρχει μόνο ο ίδιος και επειδή εμφανίζει ακόμα υψηλά ποσοστά στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία θα βγει μπροστά και θα προτάξει προς την εκλογική βάση ζήτημα εμπιστοσύνης προς το πρόσωπό του.

2ον. Θα βομβαρδίσει το κοινό με τηλεοπτικά σποτ τα οποία θα κινούνται στην λογική: «Ή Εμείς ή το Χάος». Αν δηλαδή δεν εμπιστευθείτε την κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά «τότε θα πάνε στράφι όλες οι θυσίες του ελληνικού λαού». Ο κ. Σαμαράς θα ισχυριστεί ότι πλέον τα οικονομικά νοικοκυρεύτηκαν κι ότι οποιαδήποτε άλλη επιλογή στις ευρωεκλογές θα γυρίσει τη χώρα πίσω στην απομόνωση.

3ον. Οι περιοδείες τις οποίες πρόκειται να πραγματοποιήσει στην επαρχία προκειμένου να δείξει ότι αφουγκράζεται τα προβλήματα του κόσμου.

Παράλληλα στο Μαξίμου εκτιμούν ότι σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση του κλίματος αναμένεται να παίξουν και οι διάφορες δημοσκοπήσεις που εμφανίζουν την ΝΔ μπροστά.

Αυτό όμως που δεν αποτυπώνουν οι δημοσκοπήσεις είναι η οργή του κόσμου. Αυτή μας την κρατούν ως επτασφράγιστο μυστικό. Αν δηλαδή κάποιος ξένος παρατηρητής - που δεν έχει εικόνα της εσωτερικής οικονομικής κατάστασης στην χώρα – παρακολουθήσει τις μετρήσεις της κοινής γνώμης θα αποκομίσει την αίσθηση ότι εδώ ο κόσμος είναι απόλυτα ικανοποιημένος από το επίπεδο ζωής και ότι απλά δίνεται μια μάχη στο νήμα για τον θα επιλέξουμε την ΝΔ ή τον ΣΥΡΙΖΑ.

Για τους παραπάνω λόγους είναι σχεδόν βέβαιο ότι οι περισσότερες εκ των εταιρειών δημοσκοπήσεων – το βράδυ των ευρωεκλογών - όχι μόνο θα πέσουν από τα σύννεφα, αλλά θα απολέσουν και την επιστημονική τους αξιοπιστία.

Παράλληλα, εκείνο που δεν εκτιμούν οι σύμβουλοι του πρωθυπουργού είναι ότι ένα μεγάλο ποσοστό του εκλογικού σώματος αυτή τη φορά δεν απαντά στις δημοσκοπήσεις.

Όπως υποστηρίζουν αρκετοί πολιτικοί αναλυτές αυτές οι εκλογές θα κάνουν πολλούς δημοσκόπους να πέσουν από τα σύννεφα... ίσως και από τα παράθυρα. Ο λόγος είναι απλός: Εδώ που έφτασαν τα πράγματα είναι πολύ πιθανόν ο κόσμος να απαντήσει «καλύτερα χάος».

Θα είναι ίσως η πρώτη φορά που το πολιτικό προσωπικό θα παρακαλάει να μην πάει ο κόσμος να ψηφίσει...

Διαβάστε επίσης:

Τσίπρας: Η Ελλάδα δεν είναι οικόπεδο προς πώληση

Προβάδισμα σε Καμίνη και Μπουτάρη δίνει νέα δημοσκόπηση

Εκλογές 2014: Ξεκινά η καμπάνια της Νέας Δημοκρατίας