ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ευρωεκλογές 2014: Η ατζέντα και ο σχεδιασμός της ΝΔ

Ευρωεκλογές 2014: Η ατζέντα και ο σχεδιασμός της ΝΔ

Ξεκινά η προεκλογική εκστρατεία της Νέας Δημοκρατίας ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών αλλά και των ευρωεκλογών, με το κεντρικό πρόσωπο να είναι ο Αντώνης Σαμαράς.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό, προβλέπεται να βγουν στον αέρα τρία προεκλογικά τηλεοπτικά σποτ, ενώ έχει προγραμματιστεί μεγάλη περιοδεία του πρωθυπουργού σε αρκετές περιοχές της χώρας.

Πιο συγκεκριμένα, ο Αντώνης Σαμαράς θα μιλήσει σε ανοιχτές συγκεντρώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ενώ θα πραγματοποιήσει διάλογο με πολίτες σε πόλεις της επαρχίας (Λάρισα, Πάτρα, Τρίπολη, Αλεξανδρούπολη). Πιο συγκεκριμένα, ουσιαστικά η προεκλογική εκστρατεία εγκαινιάζεται απόψε με τη συνέντευξη στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, ενώ αύριο θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μουσικής η εκδήλωση παρουσίασης των προτάσεων της ΝΔ για τη συνταγματική αναθεώρηση.

Σε ότι αφορά την ατζέντα με την οποία η κυβέρνηση θα πορευθεί τις τελευταίες εβδομάδες πριν τις ευρωεκλογές, αυτή προκύπτει από την εικόνα που λαμβάνουν στο Μέγαρο Μαξίμου μέσω των δημοσκοπήσεων και αναμένεται να έχει δύο σκέλη. Από τη μία, τη συνέχιση της οικονομικής εξυγίανσης της χώρας με το δίλημμα "να πιάσουν οι θυσίες μας τόπο ή να μπούμε σε περιπέτειες" να είναι κυρίαρχο και από την άλλη να προτάσσεται η ανάγκη για μία συνολική αναθεώρηση του πολιτικού συστήματος και ενίσχυσης των θεσμών μέσα από τη συνταγματική αναθεώρηση.

Σε κάθε περίπτωση ιδιαίτερο ενδιαφέρον και με δεδομένα τα πολιτικά μηνύματα που θα εκπέμψει, θα έχει και η κοινή παρουσία Αντώνη Σαμαρά - Κώστα Καραμανλή στο μνημόσυνο για το θάνατο του ιδρυτή της ΝΔ Κωνσταντίνου Καραμανλή την προσεχή Παρασκευή.

Εκεί αναμένεται να παρευρεθούν οι δύο τελευταίοι πρόεδροι της Νέας Δημοκρατίας κάτι που πρόκειται να ερμηνευθεί ως κίνηση στήριξης της σημερινής ηγεσίας του κόμματος ενόψει των διπλών εκλογών.

Διαβάστε επίσης:

Γιατί ο Σαμαράς ανέχεται τους εκβιασμούς του Βενιζέλου