ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2014: Το master plan του Καλαφάτη

Εκλογές 2014: Το master plan του Καλαφάτη

Τις προτάσεις του για μία μητροπολιτική Θεσσαλονίκη και για ένα «Σταυροδρόμι» έργων στην πόλη, που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμά του, αναλύει σε δύο σημερινά του άρθρα ο επικεφαλής του συνδυασμού «Εντάξει» και υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Σταύρος Καλαφάτης.

Ειδικότερα, σε άρθρο του με τίτλο «το σταυροδρόμι μίας νέας Θεσσαλονίκης» στη σημερινή έκδοση της εφημερίδας «Αγγελιοφόρος», ο Σταύρος Καλαφάτης τονίζει ότι «επιθυμούμε, παράλληλα με την αντιμετώπιση των ζητημάτων της καθημερινότητας, να νοηματοδοτήσουμε συμβολικά και ουσιαστικά, μία ανανεωμένη, σύγχρονη, πρωτοπόρα Θεσσαλονίκη».

Για αυτό ο συνδυασμός Εντάξει περιλαμβάνει στο πρόγραμμά του το «Σταυροδρόμι», ένα master plan μεγαλύτερων παρεμβάσεων σε πέντε σημεία αναφοράς της Θεσσαλονίκης, πέντε πόλους, το περιαστικό δάσος του Σέιχ Σου, το ιστορικό λιμάνι, την παλιά παραλία, τη Διεθνή Έκθεση και την περιοχή των ναυταθλητικών ομίλων, που σχηματίζουν ένα νοητό σταυρό, από την ανατολή μέχρι τη δύση και από το βορρά μέχρι το νότιο τμήμα της πόλης, με κεντρικό σημείο το χώρο της ΔΕΘ.

Στο άρθρο του ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης αναλύει τις βασικές παρεμβάσεις και στόχους για κάθε ένα από τα πέντε σημεία της πόλεις.

«Οι παρεμβάσεις αυτές, χωρίς να είναι φαραωνικού τύπου, μπορούν να επισφραγίσουν ουσιαστικά τη μετάβαση της Θεσσαλονίκης προς ένα απολύτως ορατό και εφικτό μέλλον», σημειώνει ο Σταύρος Καλαφάτης.