ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουβέλης: Διακοσμητικό ρόλο δεν διεκδικήσαμε ποτέ

Κουβέλης: Διακοσμητικό ρόλο δεν διεκδικήσαμε ποτέ

Την απόφασή του να αναλάβει, αμέσως μετά τις ευρωεκλογές, πρωτοβουλία για την ανασυγκρότηση της κεντροαριστεράς επανέλαβε από το Ηράκλειο της Κρήτης ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φ. Κουβέλης.

Ο κ. Κουβέλης, παρόντων των υποψηφίων ευρωβουλευτών με το σχήμα «Δημοκρατική Αριστερά - Προοδευτική Συνεργασία» Κ. Αρχοντάκη και Θ. Μαργαρίτη, τόνισε ότι δεν έχει τίποτα να χωρίσει από τον κόσμο του ΠΑΣΟΚ, επισήμανε ότι η διαφωνία του είναι πολιτική και αφορά την πρόσδεση της ηγεσίας του κόμματος σε συντηρητικές πολιτικές, ενώ υπογράμμισε ότι η ΔΗΜΑΡ δεν πρόκειται να παρακολουθήσει όσους επιλέγουν να προκαλούν κλίμα εμφυλίου πολέμου στο χώρο της κεντροαριστεράς.

Ερωτηθείς για το αν υπάρχει πιθανότητα επανόδου στην παρούσα κυβέρνηση, τόνισε ότι αυτό δεν πρόκειται να συμβεί, γιατί, όπως είπε, υπάρχουν βαθιές πολιτικές διαφορές. Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ υπογράμμισε ότι η χώρα εισέρχεται στον αστερισμό των κυβερνήσεων συνεργασίας. Σημείωσε, ωστόσο, ότι αυτές μπορούν να προωθηθούν μόνο με προοδευτικό κυβερνητικό πρόγραμμα και ρητές δεσμεύσεις υλοποίησης του.

«Διακοσμητικό ρόλο δεν διεκδικήσαμε ποτέ, ούτε θα διεκδικήσουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κουβέλης, σημειώνοντας ότι «η ΔΗΜΑΡ δεν προτίθεται να λειτουργήσει ως δημοκρατικό άλλοθι ουδενός».

Ο κ. Κουβέλης επισκέφθηκε το εκλογικό κέντρο του υποψηφίου δημάρχου Ηρακλείου Β. Λαμπρινού, την υποψηφιότητας του οποίου στηρίζει η ΔΗΜΑΡ, όπως και του υποψηφίου για τη δημαρχία του Ρεθύμνου, Γ. Μαρινάκη.

Αργά το απόγευμα, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ θα επισκεφθεί τα Χανιά, όπου θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου και θα μεταβεί στο εκλογικό κέντρο του υποψηφίου δήμαρχου Τ. Βάμβουκα.

Διαβάστε επίσης:

Τσίπρας: Μαριονέτα του Μπαρόζο ο Σαμαράς