ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοτικές εκλογές 2014: Αυτές είναι οι προσωπικότητες που στηρίζουν Δρίτσα

Δημοτικές εκλογές 2014: Αυτές είναι οι προσωπικότητες που στηρίζουν Δρίτσα

Το κείμενο συμπαράστασης πλειάδας προσωπικοτήτων από τον χώρο της διανόησης, της επιστήμης του πολιτισμού, της ενημέρωσης και του θεάματος, στην υποψηφιότητα του Θοδωρή Δρίτσα στις δημοτικές εκλογές στον Πειραιά, το οποίο υπογράφει πρώτος ο συνθέτης Μίκης Θεοδωράκης, παρουσίασε ο επικεφαλής του συνδυασμού το «Λιμάνι της Αγωνίας- Πειραιάς η πόλη μας» στις δημοτικές εκλογές.

Ο κ. Θοδωρής Δρίτσας, πλαισιωμένος από αρκετούς υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους του συνδυασμού του, ευχαρίστησε επίσης τους δημοσιογράφους -παρόντες και απόντες- για την έμπρακτη και αντικειμενική κάλυψη του προεκλογικού του αγώνα κι εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη θετική ανταπόκριση που συναντά η υποψηφιότητά του στον κόσμο και τις γειτονιές του Πειραιά. Ο υποψήφιος του «Λιμανιού της Αγωνίας» εξέφρασε τη βεβαιότητα για την παρουσία του στον δεύτερο γύρο των εκλογών και την αισιοδοξία του για το τελικό αποτέλεσμα.

Χαριτολογώντας, ο Θοδωρής Δρίτσας και παρουσιάζοντας το κείμενο της υποστήριξης των προσωπικοτήτων, αναφέρθηκε και σε μία «έμμεση» υποστήριξη της υποψηφιότητάς του, που προέρχεται από τη… Ρωσία. Συγκεκριμένα, ο κ. Δρίτσας ενημέρωσε πως κατά το πρόσφατο ταξίδι του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα στη Μόσχα, η πρόεδρος της ρωσικής Δούμας (Βουλή) Μεντβιένκο, αναφέρθηκε ιδιαίτερα στις θετικές αναμνήσεις που είχε από το πολύτιμο έργο τού τότε «προέδρου της επιτροπής Ελληνο- Ρωσικής Φιλίας» του Κοινοβουλίου, που ήταν ο ίδιος ο Θοδωρής Δρίτσας και έστειλε τις ευχές της για επιτυχία του υποψηφίου του «Λιμανιού» στον αγώνα του.

Ο Θ. Δρίτσας εξέφρασε επίσης ένα ξεχωριστό ευχαριστώ στον σκηνοθέτη Θανάση Ρεντζή και τους συνεργάτες του για τη σκηνοθεσία και την παραγωγή του κινηματογραφικού/ τηλεοπτικού μηνύματος του συνδυασμού, στον Πειραιώτη ηθοποιό και θεατράνθρωπο Γιώργο Κιμούλη, για την προθυμία του να τον στηρίξει με την παρουσία του και τη συμμετοχή του, την ηθοποιό Κάτια Γέρου για τη ζωντανή αφήγησή της στο μήνυμα και τον συνθέτη Θάνο Μικρούτσικο, «του οποίου η προσφορά στον Πειραιά είναι καταξιωμένη από το παρελθόν», για το πρωτότυπο μουσικό κομμάτι, ειδική σύνθεση, που «έντυσε» μουσικά την παραγωγή του Θανάση Ρεντζή.

Κατόπιν, ο υποψήφιος για τη δημαρχία του Πειραιά, αναφέρθηκε ονομαστικά σε κάποιες, ενδεικτικές μόνον, προσωπικότητες από τους πάρα πολλούς ανθρώπους της επιστήμης και του πολιτισμού, που έστερξαν να τον στηρίξουν με τη δήλωσή τους, ανάμεσα στους οποίος είναι οι: Μάνος Στεφανίδης, Νίκος Διαμαντής, Γιάννης Αδαμάκης, Γιώργος Ανδρέου, Χάρης Βρόντος, Κάτια Γέρου, Κώστας Γιαβρόγλου, Χάρης Γολέμης, Νίκος Δαφνής, Κώστας Δουζίνας, Γιάννης Ζουγανέλης, Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος, Νίκος Θεοτοκάς, Γιώργος Καρυπίδης, Κυριάκος Κατζουράκης, Λουκιανός Κηλαηδόνης, Γιώργος Κιμούλης, Γιάννης Κοντός, Παναγιώτης Κουνάδης, Άννα Κουρή, Θάνος Μικρούτσικος, Κώστας Παπαγεωργίου, Μάνια Παπαδημητρίου, Σπύρος Παπαϊωάννου, Γιάννης Πατίλης, Δημήτρης Πουλικάκος, Άλκης Ρήγος, Πέτρος Σεβαστίκογλου, Ντίνος Σιώτης, Μιχάλης Σπουρδαλάκης, Βάσιας Τσοκόπουλος, Δημήτρης Φόρτσας και Διονύσης Χαριτόπουλος.

Διαβάστε επίσης:

Κόντρα Δρίτσα – Μώραλη για την επιστολή του υπουργείου Παιδείας (vid)