ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μπόλαρης: Άγνωστος προορισμός οι Βρυξέλλες για την απερχόμενη διοίκηση

Μπόλαρης: Άγνωστος προορισμός οι Βρυξέλλες για την απερχόμενη διοίκηση

Αγνοήθηκε ο θεσμός των περιφερειών ως εργαλείο ανάπτυξης επισημαίνει «ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας με το συνδυασμό «Συμμετέχω», Μάρκος Μπόλαρης, στη συνέντευξη του στη web tv του ΑΠΕ - ΜΠΕ, υποστηρίζοντας ότι «για τη διοίκηση που απέρχεται και με τα δύο πρόσωπα, και με τον εκλεγέντα και με τον διάδοχο του, οι Βρυξέλλες ήταν άγνωστος προορισμός».

Τονίζει, ότι ουδέποτε διεκδικήθηκαν κονδύλια από την Επιτροπή Περιφερειών της Ε.Ε. όπως έκαναν άλλες περιφέρειες, π.χ. στη Βαρκελώνη, στο Μιλάνο, στη Μασσαλία, σημειώνει ότι η ΠΜΚ αντιμετωπίστηκε σαν «μια αποκεντρωμένη, κρατική, διεκπεραιωτική υπηρεσία» από «την απερχόμενη διοίκηση Ψωμιάδη-Τζιτζικώστα», που επέλεξε τη γραμμή της «μη αρμοδιότητας» για όλα τα μεγάλα θέματα, την ΕΥΑΘ, το λιμάνι, τα αεροδρόμια και για την εξόρυξη χρυσού στη Χαλκιδική, προσθέτοντας για το τελευταίο ότι το κράτος πρέπει να θεσμοθετήσει δικαιώματα «Royalties» για την εξαγόμενη ποσότητα και από την άλλη να παρέμβει για να εγγυηθεί την προστασία του περιβάλλοντος.

Υπογραμμίζει ότι απαιτείται στόχευση των κονδυλίων «εκεί που πονά η οικονομία», τη νεανική επιχειρηματικότητα, τις καινοτόμες επιχειρήσεις, τον πρωτογενή δευτερογενή τομέα και τον τουρισμό για να υπάρξουν θέσεις εργασίας. Σε ερώτηση για τη στήριξη από τη ΔΗΜΑΡ σημειώνει ότι «δεν είμαστε καλωδιωμένοι από κανένα κοντρόλ, είτε από κόμματα, είτε από την κυβέρνηση» δηλώνει ότι ο συνδυασμός του είναι «ανεξάρτητος και αυτοδιοικητικός» και εκφράζει την πεποίθηση ότι θα περάσει στο δεύτερο γύρο.

«Ξέρω ότι το 48% των πολιτών που μας ψήφισε την προηγούμενη τετραετία δεν μετάνιωσε, στο άλλο το 52% ξέρω πολλούς που μετάνιωσαν. Πιστεύω αυτή τη φορά ότι την εντολή για αλλαγή ορίζοντα στην περιφέρεια θα την έχουμε εμείς».