ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2014 - Ιωαννίδης: Ότι δικαιούται η Μακεδονία θα το διεκδικήσουμε

Εκλογές 2014 - Ιωαννίδης: Ότι δικαιούται η Μακεδονία θα το διεκδικήσουμε

«Εάν κάτι δικαιούται η Μακεδονία θα γίνει χαμός, θα το διεκδικήσουμε και θα το πάρουμε» υπογραμμίζει σε συνέντευξη του στη web tv του ΑΠΕ - ΜΠΕ ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας με το συνδυασμό «Θεσσαλονίκη- Πρωταθλήτρια» Γιάννης Ιωαννίδης, τονίζοντας ότι η επαγγελματική και πολιτική του διαδρομή εγγυώνται ότι διαθέτει τα προσόντα «για να κάνει την ομάδα να δουλέψει» για το καλό της περιφέρειας.

Δηλώνει ότι εάν εκλεγεί περιφερειάρχης θα δώσει βαρύτητα στο «επιχειρείν», τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, την ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα και του τουρισμού. Ζητά από τον απερχόμενο περιφερειάρχη να δώσει «έστω και ένα έργο» που να ολοκλήρωσε στη διάρκεια της θητείας του και τον καταγγέλλει ότι θέλει να προβάλλεται ως ανεξάρτητος «και να μπερδεύει τα πράγματα» ενώ στηρίζεται από τους ΑΝΕΛ.

Για την ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ ξεκαθαρίζει ότι το νερό και δίκτυα «είναι και θα μείνουν κρατικά» και μόνο η διαχείριση μπορεί «υπό όρους που θα μπουν στο χαρτί» να παραχωρηθεί σε εταιρία και δηλώνει την αντίθεση του στην πώληση, αντί της πρακτικής παραχώρησης, του λιμανιού της Θεσσαλονίκης:

«Κανένας δε μου ζήτησε να έχω θέσεις σε αυτά έχω μόνος μου και έχω για να τις ξέρει η κεντρική εξουσία. Ο πρώτος που με ξέρει τόσο καλά είναι ο ίδιος ο πρωθυπουργός . Και ξέρει ότι αν τυχόν είναι ένα πράγμα που το δικαιούται η Μακεδονία θα γίνει χαμός θα το κερδίσουμε. Θα το διεκδικήσουμε και θα το πάρουμε…»

«Την πορεία μου, τι έκανα στη ζωή μου, αν ήμουν καθαρός, αν ήμουν έντιμος, την ξέρει όλη η κοινωνία» λέει ο κ. Ιωαννίδης και προσθέτει : «Χρωστούμε σε αυτή την κοινωνία και για να έχει ευλογία η οικογένεια μου, το παιδί μου, πιστεύω ότι πρέπει να προσφέρω»…