ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2014-Χαραλαμπίδου: Να γίνει η περιφέρεια το μεγάφωνο των αντιστάσεων

Εκλογές 2014-Χαραλαμπίδου: Να γίνει η περιφέρεια το μεγάφωνο των αντιστάσεων

«Η περιφερειακή αυτοδιοίκηση της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας έχει ένα ρόλο να παίξει, να αποτελέσει το μεγάφωνο των αντιστάσεων των εργαζόμενων, του αγροτικού κόσμου και των επαγγελματοβιοτεχνών», ενάντια στις «μνημονιακές» πολιτικές, τονίζει στη συνέντευξη της στη web tv του ΑΠΕ - ΜΠΕ η υποψήφια περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας, επικεφαλής της «Ριζοσπαστικής Αριστερής Ενότητας» Δέσποινα Χαραλαμπίδου.

Επισημαίνει επίσης την ανάγκη να εφαρμοστεί «γρήγορα, άμεσα ένα σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης» και σε όλη τη χώρα και στην περιφέρεια Κ. Μακεδονίας, που «να αναχαιτίσει την τεράστια αποβιομηχάνιση και να βάλει φραγμό στη ραγδαία αύξηση της ανεργίας».

«Ο ρόλος της περιφέρειακής αυτοδιοίκησης δεν είναι μόνο τυπικός, δηλαδή αυτό το οποίο έχει κάνει μέχρι σήμερα η διοίκηση Τζιτζικώστα, να υλοποιεί με συνέπεια όλες τις μνημονιακές επιλογές και τις μνημονιακές επιταγές και να μένει άφωνη στους τεράστιους αγώνες που έγιναν σε όλη την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας από τους εργαζόμενους από τους αγρότες από τους επαγγελματοβιοτέχνες, ενάντια σε αυτή τη λαίλαπα της καταστροφής» τονίζει η κ. Χαραλαμπίδου. Η υποψήφια περιφερειάρχης τάσσεται ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις της ΕΥΑΘ, του ΟΛΘ, των δημοσίων επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας και των "φιλέτων γης" και σημειώνει ότι δεν την ενδιαφέρει ποιον θα έχει απέναντι της εάν περάσει ο συνδυασμός της στο δεύτερο γύρο.

«Αντίπαλος μας είναι τα προβλήματα, η ανεργία, η αποβιομηχάνιση, είναι τα προβλήματα των αγροτών, των επαγγελματοβιοτεχνών, της νέας γενιάς. Αυτά θα έχουμε αντίπαλο στις 18 Μαΐου αυτά θα έχουμε και στις 25 Μαΐου».