ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2014- Θεοδωράκης: Δεν θα υπάρχουν εκπρόσωποι του «Ποταμιού» στα εκλογικά τμήματα

Εκλογές 2014- Θεοδωράκης: Δεν θα υπάρχουν εκπρόσωποι του «Ποταμιού» στα εκλογικά τμήματα

«Εμείς προτείνουμε στα κόμματα να σεβαστούμε τους θεσμούς. Τον δικαστικό αντιπρόσωπο, τους νέους δικηγόρους που πηγαίνουν στα εκλογικά τμήματα και την εφορευτική επιτροπή, τους πολίτες που θα ξενυχτήσουν για να βγάλουν τα αποτελέσματα», τόνισε ο επικεφαλής του «Ποταμιού», Σταύρος Θεοδωράκης στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, αποκαλύπτοντας πως το κόμμα του δεν θα στείλει εκπροσώπους στα εκλογικά τμήματα της επικράτειας.

«Δεν θα είμαστε στα εκλογικά τμήματα. Δεν θα είμαστε ελεγκτές της ψήφου του κόσμου. Ας αποκτήσουμε μια εμπιστοσύνη στους συμπολίτες μας», πρόσθεσε ο κ. Θεοδώράκης.

Αναφερόμενος σε ενδεχόμενες μετεκλογικές συνεργασίες, ο επικεφαλής του Ποταμιού σημείωσε πως «δεν συνεργαζόμαστε με κανέναν για να πάρουμε μια ή δυο καρέκλες», προσθέτοντας πως πρέπει να γίνει σοβαρή συζήτηση για συγκεκριμένα προβλήματα».

Επεσήμανε ότι πρόθεσή του είναι να συνεργαστεί κυβερνητικά με όποιο κόμμα συμφωνήσει στις περισσότερες από τις 20 θέσεις που θα καταθέσει το Ποτάμι μετά τις Ευρωεκλογές.

Ο κ Θεοδωράκης σημείωσε ότι η ευθύνη των πολιτικών είναι διπλή, γιατί δημιούργησαν το χρέος και μετά δεν είχαν τη λύση.

Χαρακτήρισε την ανεργία «μεγάλη ντροπή» και είπε ότι υπάρχουν ευθύνες και στους Έλληνες που είχαν επιλέξει μία πολιτική ηγεσία απερίσκεπτη, που δανειζόταν πέρα από τις πραγματικές της ανάγκες.

«Τα παιδιά όμως της Ελλάδας, τα παιδιά όμως της Ευρώπης, τι φταίνε;» διερωτήθηκε και τόνισε ότι οι νέοι πρέπει να βοηθηθούν άμεσα από την Ευρώπη με ένα ευρωπαϊκό ταμείο ανεργίας για τους νέους.

Το Ποτάμι είπε ακόμα, συμβολίζει το καθαρό, δυνατό νερό, που έρχεται να ξεπλύνει τα νερά της λίμνης.

«Δε θα με δείτε να διαπραγματεύομαι με κλειστές πόρτες, δε θα είμαστε στα εκλογικά τμήματα, θα αφήσουμε τον κόσμο να ψηφίσει ανεπηρέαστος», συμπλήρωσε.

Διαβάστε επίσης: Εκλογές 2014-Θεοδωράκης: Σαμαράς και Τσίπρας γίνονται προεκλογικά κανονικοί άνθρωποι